Princezna z nádraží

recenze

Princezna z nádraží (2023) 3 z 5 / EvikU.
Princezna z nádraží

Kniha pojednává o práci policisty, jeho výjezdy k feťákům, úmrtím, k bezdomovcům. O chudácích dětech, které se narodí těmto lidem. Svět drog je ovládá už na celý život.

Martin pracuje u policie již 12 let. Denně vyjíždí k případům krádeže, k matkám, ke kterým musí zavolat sociálku, protože mají v těle alkohol i drogy a starají se o malé děti. Sám navíc řeší svůj život. Je rozvedený, děti by chtěl vídat víc.

Magnet, Žiga, Robert, Jana, Klára a další. Do poloviny byla kniha taková nijaká. Ano, popisoval tam různé výjezdy, ale i když to byli vážné věci, nějak to po mně steklo. Jako když čtu deník policisty. Každou chvíli jiná postava. O holčičce o které je název jen jedna kapitola a pak o ní není celou dobu žádná zmínka. Přitom jsem opravdu chtěla vědět, co s ní je..

Druhá polovina byla rozhodně lepší. Začali se postavy propojovat, vše začínalo dávat smysl a zajímalo mě, jak to dopadne. Ale stejně přes to všechno bych brala jeden případ a víc do hloubky. Nebo to bylo stylem psaní, ale se mnou to nic moc nedělalo. A některé věci jsme se ani nedozvěděli. Jestli některé úmrtí byla vražda nebo ne.

Ocenila jsem konec, poslední dvě tři strany je vysvětlené, co se stalo s princeznou a jejím tátou, co ostatní postavy. Takový lepší průměr.


Princezna z nádraží Princezna z nádraží N. P.

Syrový příběh z českého podsvětí. Špinavý a zvrácený svět narkomanů, bezdomovců a prostitutek na jedné straně, drsný a nekompromisní svět přepracovaných policistů na straně druhé. Životy několika hlavních postav z řad beznaděj... více


Komentáře (0)

Přidat komentář