Příběh, který vás ohromí

recenze

Lásku nespočítáš (2021) 4 z 5 / malaknihomolka2
Lásku nespočítáš

Tenhle příběh mě dostal!

Lea mi byla sympatická už od začátku, opravdu mě fascinovalo, jak prožívá svojí psychickou nemocí OCD - Obsedantně-kompulzivní porucha, jak vše počítala krabice pod pizzy, oblečení, tři minuty si čistila zuby, prožívala jsem to s ní. Nevěděla jsem, že tahle nemoc je mezi námi, co to s lidi dělá, bylo to pro mě zážitek to číst, objevovat něco nového. Tohle byla asi moje druhá kniha, kdy jsem se setkala s nějakou psychickou nemocí, tyhle knihy opravu moc nečtu, ale zároven jsem hrozně ráda, když se mi to dostane do ruky a já jsi jí můžu přečíst.

Jay mě ze začátku s***, jak se choval k Lee, že prodával drogy, kradl peníze, byl nepříjemný a protivný. Ale po tomhle všem jsem si ho docela zamilovala, v příběhu se vyvíjel, a to se mi líbilo.

Kniha se mi četla hrozně těžce, heavy contemporary se mi vždy čte s tíhou v srdci. Byl to opravdu fajn příběh, s hrdinou na facku a hrdinkou, která byla zlatíčko. Děj jsem si užívala, až mě mrzelo, že byl konec, chtělo by to ještě asi pokračování, ale asi ne. Děj tam byl krásně vystavěný, že mě do vtáhlo a představovala jsem si, že tam jsem, jak už jsem tady zmínila parádní příběh.

Takže za mě tuhle knížku jen a jen doporučuji!
Čtyři hvězdičky z pěti.

Mockrát děkuji na recenzní výtisk Humbooku a humbook blogerům.

Anotace:
Nevšední příběh dvou lidí mezi čísly, láskou a složitou minulostí. Lea neustále počítá – své kroky, hrášky na talíři nebo třeba listy na gumovníku v čekárně psychiatrické léčebny. Je posedlá pořádkem a život zvládá jen s pomocí rituálů a čísel. Teď počítá zbývající dny do okamžiku, než bude moct z blázince zmizet. Kdy to přesně bude, ví jen ona a Jay – floutek odsouzený k obecně prospěšným pracím, který si zde odpykává svůj trest. Lea ho načapala při krádeži a výměnou za mlčení mu nabídla dohodu…

Komentáře (0)

Přidat komentář