Přeskočte pořadí

recenze

Přeskočte pořadí (2022) 4 z 5 / iftheydontdie
Přeskočte pořadí

Děsí mě představa, že máme tak krátký život. Co je naše poslání? Pro co vůbec žijeme?

Narodíme se. Zemřeme. Začátek a konec. Dva protiklady, které se k sobě hodí. A to, co je mezi tím bychom si měli užívat naplno. Riskovat, zkoušet nové věci, cestovat, dávat druhé šance…. Tím, že máme tak omezený čas, který neustále běží, to ale není snadné. Protože pořád zapomínáme na jednu věc. Peníze. Jak je vydělat, jak s nimi hospodařit, kam je investovat. Dost lidí je zastáncem toho, že za peníze si nejde koupit všechno. Třeba štěstí. Dáme si příklad. Za peníze si koupíte psa a ten vám bude dělat radost. Jednoduché, že?

Kniha Přeskočte pořadí vás naučí pár triků, které by se vám mohli v životě hodit. Ale je pouze a jen na vás, jestli se jimi budete řídit. Po celou dobu, co ji čtete, se také naučíte, že i když si myslíte, že už jste na dně, tak vždycky existuje cesta, jak z toho vyjít ven.

James Altucher - autor knížky - tam i sám popisuje své zkušenosti a chyby. Řekne vám, jak se vyvarovat věcem, které by pro vás byly moc zdlouhavé a najde řešení, jak přeskočit pořadí . A to minimálně o 10 let. Napsal samozřejmě i jiné knížky, které ve své knize také párkrát zmiňuje(Zvolte sebe!, Naučte se říkat ne!!!). Pokud si ale zatím nejste jisti, jestli knížku kupovat, zkuste si poslechnout podcast. The James Altucher Show. Možná vás to chytne, možná ne, ale za pokus to stojí.

Mimo to, že vás po celou knihou provází různá cvičení, která si můžete vyzkoušet ( 10 nápadů, kombinace,…) se na jejím konci nachází celá kapitola toho, jak tyhle dovednosti převést na děti.

Takže abych to shrnula, tak je jasné, že z přečtení jedné knihy se hned nestanete někým jiným. Chce to čas a zkušenosti, ale tím, že si Přeskočte pořadí přečtete, už jste blíž k vašemu cíli, než kdybyste nedělali nic. Existuje mnoho dalších seberozvojových knížek a hodně z nich má velmi zajímavá témata. Myslím si, že pokud se do téhle knížky pustíte, tak vás to chytne a budete se chtít vzdělávat i nadále.

Komentáře (0)

Přidat komentář