Kniha noci

recenze

Kniha noci (2022) 4 z 5 / iftheydontdie
Kniha noci

Vrháme stíny. Pokaždé, když jsme na světle, jsou tam. Jenže, co by se stalo, kdyby byly živé? Kdyby se od nás odpoutali a žili svůj vlastní život? Jde to vůbec?
Kdysi dávno se jeden chlapec skamarádil se svým stínem a krmil ho tak dlouho, dokud nenačerpal dostatek energie. Stín se dokázal odpoutat od svého majitele na stále větší a větší vzdálenost a dobu, až nakonec došlo k tomu, že se zhmotnil. Dokázal dělat věci jako lidé? Jak moc silný byl? Takové otázky si kladli stínoví fanatici a Remi s Redem nebyly nikde v bezpečí. A už vůbec ne pod vlastní střechou.
Charlie Hallová je teda poděs a pěkný číslo. Jedno se jí však musí nechat. Na krádeže a obelhávání lidí je přebornice. V téhle branži jede už roky, takže zná většinu tajemství. Je to nejlepší zlodějka, kterou v tomhle městě můžete najít.
Vince je tichý chlápek, který odváží svou dodávkou mrtvoly. Je to jeho práce.
Postupem knihy se dozvídáme mnoho tajemství a hlavně budeme Charlie fandit při jakékoli misi. Kniha noci je vážně čtivá a mnohdy mi připomínala Půlměsíční město x Opačno. 4/5. Doufám, že pokud se rozhodnete si ji přečíst, bude se vám líbit.

Za knížku bych chtěla moc poděkovat @humbook_blogeri #spoluprace

Komentáře (0)

Přidat komentář