Předvánoční romance za oponou opery

recenze

S láskou z Londýna (2023) 3 z 5 / Suzanne
S láskou z Londýna

Matilde „Tilly“ Hunterová pracuje v londýnské opeře jako maskérka. Ve své práci je odbornice, ale s počítačem to neumí. Když otevře zavirovanou přílohu a rozhodí celý systém, musí absolvovat školení u nového ředitele IT oddělení Marcuse Walkera, který vypadá jako prvotřídní, i když pohledný, suchar, a navíc si začne posílat e-maily s neznámým mužem, s nímž si skvěle rozumí...

(Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji Albatros Media :)

Tilly miluje svou práci maskérky, jenže někdo prodává citlivé informace o operních hvězdách bulváru. Tilly se obává, že za tím stojí její snoubenec Felix, se kterým doma bez obav mluvila o událostech v zákulisí. Navíc se z jejich vztahu dávno vytratila intimita a prochází vleklou krizí, kterou si ale nepřipouštějí. Aby toho nebylo málo, tak se blíží Vánoce, a ty obnáší rodinná setkání. Tilly nesnáší Felixovu matku, ale ani se svými rodiči a starší sestrou nemá nejlepší vztah.

Pod pseudonymem Jules Wake se skrývá autorka populárních romancí Julie Caplinová. S láskou z Londýna je pohodové, chytlavé čtení na jeden či dva (nejenom zimní) večery. Autorka do děje zakomponovala oblíbená klišé jako protiklady se přitahují, nucená spolupráce, dopisování si s neznámým mužem a hate-to-love vztah. Mezi Tilly a Marcusem to sympaticky jiskří, nechybí ani humor, tajemství, napjaté rodinné vztahy a trocha dramatu.

Předností knihy je neobvyklé a atraktivní prostředí opery a jejího zákulisí, které má autorka dobře nastudované a umí ho plasticky vykreslit. Líbilo se mi Tillyino postupné uvědomování toho, jak hloupě se chovala, i napravení jejího vztahu se sestrou a rodiči. V knize nechybí poselství týkající se bezpečnosti na internetu a oceňuji i zmínku, že Tillyno vřelé dopisování s cizím mužem by někomu mohlo připadat jako nevěra.

Problém jsem ale měla s Tillyným trucovitým, nedospělým a někdy vyloženě nesmyslným chováním. Navíc zápletka s posíláním e-mailů nebo prodáváním citlivých informací bulváru byla průhledná a nedotažená. Taky mi připadalo, jako kdyby autorka při psaní chvátala a někdy jí vypadla věta či odstavec, protože děj občas nepřirozeně poskočil, změnilo se místo nebo konverzace nabrala odlišný tón, aniž bych chápala, jak k tomu došlo.

S láskou z Londýna jsem zhltla za dva večery a u čtení se docela bavila, ale taky jsem se u něj dost rozčilovala nad Tilllyným trucovitým chováním a zbytečným dramatem. Takže nakonec hodnotím knihu jako průměr. Pokud vám ale výše zmíněné věci nevadí a chcete si přečíst nenáročnou, pohodovou předvánoční romanci odehrávající se v atraktivním prostředí opery, tak můžu S láskou z Londýna doporučit.

Komentáře (0)

Přidat komentář