Přečteno: Zápisník alkoholičky

recenze

Zápisník alkoholičky (2020) 3 z 5 / knihomolka239
Zápisník alkoholičky

Z mého pohledu...
Autorka, Michaela Duffková, je mladá matka a bývalá alkoholička, která se rozhodla (nejprve na svém blogu) promluvit o svojí závislosti a následné léčbě.

Popisuje, jak se k takové závislosti vlastně dostala a co všechno tomu předcházelo. Alkoholismus, jak asi tušíte, nevznikne jen tak a autorka zcela otevřeně popisuje, čím vším si procházela a co všechno ji k alkoholu postupně dovedlo. Zároveň zodpovídá nejčastější otázky, které vás pravděpodobně napadají. Jak se taková závislost vlastně řeší a jak léčba alkoholismu probíhá? Jaká může být reakce rodiny? Proč autorku nezastavilo ani to, že má malé dítě?

Možná právě proto, jak osobitě je kniha napsaná, vám bude připadat, že přesně víte, o čem autorka mluví a věřím, že se do ní dokážete vcítit. Body navíc si Michaela Duffková určitě zaslouží i za naprostou upřímnost a otevřenost vůči čtenáři. Věřím, že bylo opravdu náročné tak osobní zpověď sepsat, zároveň si ale myslím, že možná právě proto by knížka někomu mohla pomoct. A i kdyby nepomohla, alespoň se nám dostává pohledu na to, jak vlastně alkoholismus funguje.

I přesto, že se nejedná o žádný literární klenot, knížku vám mohu doporučit. Pokud hledáte skutečný příběh, který je skvěle a osobitě napsaný a zároveň chcete knížku, kterou zvládnete přečíst za pár hodin, tohle je ta správná volba!

Za zaslání knihy k recenzi mockrát děkuji Albatros Media!

Komentáře (0)

Přidat komentář