Přečteno: Polibky a croissanty

recenze

Polibky a croissanty (2021) 5 z 5 / knihomolka239
Polibky a croissanty

Mia odlétá do Paříže na baletní školu, kde na sobě plánuje tvrdě pracovat, aby si jednou mohla splnit svůj sen a stát se primabalerínou. Touží po tom se dostat na školu v New Yorku a když zjistí, že by se jí to mohlo podařit skrze závěrečné představení, rozhodne se do toho dát všechno. Na takové představení se totiž chodí dívat lidé (mimo jiné) z různých baletních škol a baletkám, které je zaujmou, potom mohou nabídnout stipendium.

Pak se ale objeví Louis, který jí nabídne, že by jí mohl ukázat Paříž. Mia samozřejmě souhlasí, postupem času se ale mnohem více věnuje Louisovi a zjišťuje, že by mezi nimi možná mohlo něco být. Louis má ale svá temní zákoutí a tajemství, která by Mia neměla znát.

Mia je typicky čistě kladnou postavou. Bavilo mě, že kromě baletu dokázala mít i vlastní život, zároveň ale bylo znát, že si opravdu váží toho, na jaké škole může studovat. Navíc si užívá krásy Paříže a její atmosféru tak přenáší i na čtenáře.

Louis je tím klukem, který se zkrátka objeví a zamotá hlavní hrdince hlavu. Působí ale mile a pozorně, zároveň je znát, že je opravdu rozumný. Nemá sice nejlepší minulost a místy není úplně kladnou postavou, ve výsledku jsem si ho ale dokázala oblíbit stejně jako Miu.

Překvapilo mě, kolik se toho v knize během 250 stran stalo. Už ve třetině jsem si říkala, že toho děje už tam bylo opravdu hodně a je to něco, co bych u letní romantiky nečekala. Rozhodně se ale jedná o milé překvapení a autorka si zaslouží velké plus. Hlavní příběh je sice poměrně předvídatelný, množství děje okolo to ale kompenzuje.

V závěru bych ještě ráda pochválila obálku, která se podle mě moc povedla a krásně vystihuje celý příběh.

Knihu bych doporučila všem, kdo hledají hezké romantické čtení, chtějí se alespoň skrze knihu podívat do Paříže a nebo si zkrátka jen odpočinout u milé knížky.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji Albatros Media!

Komentáře (0)

Přidat komentář