Přečteno: Druhá tvář Kaie

recenze

Druhá tvář Kaie (2020) / knihomolka239
Druhá tvář Kaie

Z mého pohledu...
Možná si vzpomínáte, že jsem dříve recenzovala dvě knihy z autorčiny trilogie (Víš, že tě miluju? a Víš, že tě potřebuju?). Tehdy jsem jí vytkla především postavy, které mi byly extrémně nesympatické a místy se chovaly dost nesmyslně. Trilogie sama o sobě nebyla nijak extra špatná a hodnotila jsem ji mezi 60 a 70%, stále to ale nebylo něco, co bych chtěla číst znova. Dokonce mám doma i "čtvrtý" díl - tuším, že je to kniha psaná z pohledu Tylera. K tomu jsem se ale nedostala - zcela upřímně jsem na to neměla chuť, protože jsem tušila, že to nebude žádný zázrak.

Autorce jsem se ale rozhodla dát s odstupem času druhou šanci a proto jsem si na recenzi vzala knihu Druhá tvář Kaie.

Hlavní hrdince Vanesse je sedmnáct let. Otec, který je po smrti matky nešťastný a nic se mu nechce, o ni nejeví velký zájem a nechává Vanesse volnosti kolik jenom chce. Chodí proto na večírky, spí s kdekým a ve chvíli, kdy přijde byť jen jediný náznak toho, že by se mělo jednat o vztah, ihned se na dotyčného vykašle.
Přesně to se stane i s Harrisonem. On ale poté zveřejní intimní video, které si mezi sebou během chvilky rozešle celá škola.
Ve stejnou chvíli se ve škole objevuje Kai, který Harrisona stejně jako Vanessa nenávidí. A tak se rozhodnou pomstít.

Začneme rovnou postavami. Co se hlavní hrdinky týká, nebylo to nejhorší. Místy mi sice dost lezla na nervy (především ze začátku) a její chování jsem nechápala, ale postupně se to zlepšilo a ke konci už mi nevadila. Moje oblíbená hlavní hrdinka nebude a stále to není skvěle napsaná postava, ale rozhodně vidím posun.
Vedlejší postavy jako třeba Kai mi přišly v pohodě od začátku.

Posuňme se ale k samotnému příběhu. Máme tu klasický motiv pomsty a raději nečekejte nic nového, protože toho se vám nedostane. Autorka nehledala nic složitého ani nevymýšlela nějakou zajímavou zápletku, zkrátka a dobře se Vanessa společně s Kaiem různě mstí Harrisonovi.

Jestli hledáte čtivou knihu u které si odpočinete, nebo jste hodně nenáročný čtenář, tohle je pro vás to pravé.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji Albatros Media!


Druhá tvář Kaie Druhá tvář Kaie Estelle Maskame

Spiklenci, nebo milenci? Další skvělé čtení od královny romantických příběhů Estelle Maskame. Vanesse Murphyové je sedmnáct. Po smrti matky si jí otec, zdrcený žalem, přestane všímat a Vanessa dělá všechno pro to, aby znovu zís... více


Komentáře (0)

Přidat komentář