Přečteno: Agentura Pendergast - Kníže temnot

recenze

Kníže temnot (2020) / knihomolka239
Kníže temnot

Finn Donovan je obyčejný pouliční zloděj. Jednoho dne se ale rozhodne ukrást hodinky panu Pendergastovi. Když si ho později najde, vypadá to s Finnem bledě. Dostane ale na výběr - buď se přidá do jeho agentury, nebo ho vezme na nejbližší policejní stanici. A tak Finn zjišťuje, co všechno má agentura Pendergast na starost a s jakými stvořeními se její zaměstnanci potýkají.

Kniha je určena od devíti let, dala by se proto zařídit do skupiny middle grade knih. Myslím ale, že zaujme i starší - třeba mě. Líbil se mi hezky vymyšlený příběh, který nadchne nejednoho dětského čtenáře.

Finn by zpočátku mohl vypadat jako negativní postava (přeci jenom co je na zlodějích pozitivního), ale časem zjistíte, proč se živí zrovna krádežemi a až ho poznáte trochu blíž, myslím, že si ho oblíbíte.

Příběh je skvěle napsaný a tak rychle, že mě na konci mrzelo, že už ho mám za sebou. Dobrou zprávou ale je, že v originále už vyšel druhý díl a tak můžeme doufat, že se ho ve Fragmentu rozhodnou vydat.

Agenturu Pendergast bych doporučila především dětským čtenářům, kteří mají rádi dobrodružství.

Bonusem navíc je krásná obálka a možnost si z její klopy odtrhnout záložku.


Kníže temnot Kníže temnot Christophe Lambert

Na úpatí sochy Svobody je ukryto sídlo jedné velmi tajné organizace. Její agenti mají zásadní úkol: mezi davy přistěhovalců, kteří připlouvají do New Yorku, odhalit upíry a vlkodlaky a zamezit tomu, aby konali své špinavé skutky. ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář