Pravda je ukrytá hodně hluboko!

recenze

Neohlížej se (2016) 3 z 5 / TerezaMondeková
Neohlížej se

„Mé vzpomínky jsou nebezpečné. Ale jsou taky jediný klíč k pravdě.“

Dokonalý přítel, dokonalý vzhled, popularita a bohatství. Na první pohled pohádkový život... ale opak je pravdou.

Samantha a její nejlepší kamarádka Cassie záhadně zmizí. Samantha je o pár dnů později nalezená, ale trpí vážnou ztrátou paměti. Nepamatuje si svou rodinu, přátelé, co má ráda, kam chodí do školy, ani jak se jmenuje. A co je nejhorší... Cassie se nenašla.


„Strach a popularita jsou ruku v ruce...“

Samantha se snaží dát dohromady. Postupně se jí vybavují vzpomínky, ale není z toho nadšená. Pomalu zjišťuje, že bývalá Samantha byla pěkná mrcha a stejně tak Cassie, se kterou jí spojovalo spíše hluboké nepřátelství a soutěživost, než hluboké přátelství. Ztráta paměti je pro Samanthu výhra. Má šanci začít znovu, být lepší člověk. Navíc se v jejím životě objevuje Carson Ortize. Kluk, kterému na ní vždycky záleželo. Teď mezi nimi vzniká nové pouto a Samantha tuhle šanci nechce zahodit.

Cassie se stále pohřešuje. Samantha je jediná, která může říct, co se té osudné noci stalo a kde je Cassie, ale pravda je ukrytá někde hluboko. Ona chce jediné... zjistit pravdu, aby moha tuhle záležitost uzavřít a pohnout se v životě dál. Ale existuje člověk, který nechce, aby si Samantha vzpomněla. Někdo nechce, aby pravda vyplula na povrch a je pro to ochoten udělat cokoliv...


„Uvízla jsem v tomto životě, na který jsem si nevzpomínala, v těle holky jménem Samantha Jo Francová, a čím víc jsem se o ní dozvídala, tím víc jsem ji začínala nesnášet.“



Četla jsem knihu Seznam mrtvých a moc se mi líbila, tak jsem doufala, že tahle kniha bude stejně dobrá. Možná lepší, protože má dost vysoké hodnocení. Navíc mě zaujal nápad s tou amnézií. Myslím, že jsem knihu s tímhle nápadem ještě nečetla, takže jsem byla zvědavá, ale teď jsem trochu na rozpacích. Moc nevím, jak hodnotit.

Nepopírám, že je kniha psaná opět docela čtivě. Ale příběh bych popsala asi takhle... nezklamal, ale ani nenadchnul. Co se mi opravdu nelíbilo, že se něco stalo, ale pak se ukáže, že je to jinak, že se to takhle nestalo. Pro mě pak ten příběh opravdu ztrácel na důvěryhodnosti. Navíc pro mě byl konec knihy docela předvídatelný. Asi v polovině knihy jsem si tipla, kdo má všechno na svědomí a proč se to stalo a měla jsem pravdu, takže žádné překvapení nebo napětí, jak všechno dopadne se nekonalo.

Romantická linka v knize... tentokrát nic moc. Těšila jsem se, že ta láska, romantika bude zpestření příběhu, ale byla jsem docela zklamaná. Jsem ráda, že jsem si knihu přečetla, ale v blízké době se k ní vracet nebudu.

Upřímně jsem hlavní hrdince nezáviděla. V takové pozici bych se ocitnout nechtěla. Nepoznat své přátelé, rodinu, kluka, nevzpomenout si ani na svoje jméno... Ale na druhou stranu je pravda, že to pro hlavní hrdinku bylo asi dobře. Měla druhou šanci, zažít znovu, lépe.

Komentáře (0)

Přidat komentář