Přání

recenze

Když se přání neplní (2021) 4 z 5 / eva3992
Když se přání neplní

Příběh Terezy, která si žije poklidně svůj život, potká osudového muže a je šťastná. Jen vytoužené miminko ne a ne přijít. Když se po dlouhých letech zadaří, je rodinka spokojená a užívají si života. Až do chvíle, která změní život všem a my sledujeme cestu Terezy, jak se s tím dokáže vypořádat.

Autorka nechala skvěle nahlédnout do ženské duše, co si prožívá a čím prochází, když nemůže otěhotnět. Kdo to zažil, rozhodně se najde v příběhu, je to opravdu hodně reálné. A zároveň tu sledujeme pocity matky, která se učí vycházet s „puberťákem“, jenž má svou hlavu a chce si věci dělat po svém. Kromě starostí a problémů se zde však dočteme např. i to, jak si může žena udělat radost a není od věci to také praktikovat ve svém vlastním životě.

V knize jsou dvě linky – přítomnost a minulost. V příběhu ze současnosti autorka naťukává témata, která se stala a nás to tak nutí číst dál, abychom se dozvěděli, jak to všechno bylo. Ze začátku mě přítomnost moc nebavila, ale jakmile jsem se dostala do části z minulosti, čtení jsem si začala opravdu užívat a zhruba od poloviny knihy jsem se začetla natolik, že jsem už knihu neodložila a četla dlouho do noci, dokud jsem jí celou nepřečetla.

Knížka mě možná oslovila i proto, že jsem ve stejném věku jako hlavní hrdinka a dokázala jsem se dobře vcítit a vžít do jejích problémů i pocitů a nejednou jsem viděla samu sebe ve stejné situaci.

Jediný problém, co jsem s knihou měla, byl styl psaní. Ze začátku mi opravdu trvalo, než jsem si na něj zvykla. Kromě jiného mi například vadilo, když autorka o něčem vypráví, v tom si vzpomene na něco z minulosti, tak to naťukne a vrátí se zpět do přítomnosti. Bylo to chvílemi nesouvislé. Ale byl to můj osobní problém a po chvíli čtení jsem si zvykla a knihu jsem již dočetla bez problémů.

Konec příběhu byl zvláštní, až otevřený a skoro mi připadalo, že je připravený na další díl. Tak uvidíme, zda nás autorka nepřekvapí nějakým pokračováním.

Příběh je o životě a ze života. Nebyly tam žádné akční zvraty, ale naopak je to o tom, co život a osud postupně připraví a jak se s tím jednotliví lidé dokážou vypořádat.

Komentáře (0)

Přidat komentář