Poštovní skřìtek Jalsemáš a zachráněné Vánoce

recenze

Poštovní skřítek Jaksemáš a zachráněné Vánoce (2023) 4 z 5 / bajub
Poštovní skřítek Jaksemáš a zachráněné Vánoce

Leden už je za půlkou, ale já se ještě naposledy vrátím k Vánocům s poslední vánoční knížkou, kterou jsem dostala v rámci spolupráce s Albatrosmedia.

Představte si, že by existovali skřítci, kteří by našli a doručili všechny ztracené dopisy - pravda, u nás by se zřejmě dost zapotili, páč Česká pošta by jim dala pěkně zabrat - ale i tak, nebyla by to krása? A právě na takovéto skřítky narazí Penny Blacková na poště u strýčka Franka, u něhož musí trávit Vánoce.

Poštovní skřítek Jaksemáš mě příjemně překvapil zasazením do Londýna 50. let zasaženým smogovou kalamitou, která probíhala právě v prosinci (to se doopravdy stalo a smog si vyžádal cca 12 000 obětí).

Příběh samotný byl moc fajn, nápaditý, plný dobrodružství, roztomilých skřítků (mávám @kniznistripky, které připomínali krysy - nebojte, krysy to nejsou) a hezkých momentů, kdy je vyzdvihnuta síla přátelství, pospolitosti a nutnosti si někdy vzájemně pomáhat.

Jen mě mrzelo, že samotnému textu nebyla věnována větší péče - bohužel je v knize množství překlepů, i výrazná pravopisná chyba se našla, což mě v knihách pro děti (obzvlášť těch, které si již mohou číst samy) vždy zabolí.

Každopádně jsem si chvíle strávené se skřítkem Jaksemášem a jeho novou kamarádkou Penny opravdu užila.

Komentáře (0)

Přidat komentář