Plná očekávání

recenze

S láskou, Lukov (2021) 4 z 5 / ciniminisek
S láskou, Lukov

Třetí počin Mariany Zapata byl očekávanou novinkou a i já se nesmírně těšila na titul S láskou, Lukov, poněvadž mi autorka již jednou dokázala, že psát zkrátka umí.



Uhasínající krasobruslařka Jasmine versus plně zářící hvězda Ivan. Sportovně založená dvojice, která se zná mnoho let, ačkoliv i stejnou dobu se nesnášejí. Jejich jediná konverzace se skládá z nadávek a uštěpačných poznámek. Proto, když jednoho dne Jasmine dostane nabídku, aby se stala partnerkou olympijského vítěze Ivana, není si tak úplně jistá, zda je to špatný vtip, nebo velmi krutá poslední šance na úspěch. Samozřejmě, že nabídku přijme, avšak, bude to opravdu stát za to?

Beletrie pro dospělé ze sportovního prostředí není častým námětem a přitom je to obrovská škoda, což si nejspíš uvědomuje i Mariana Zapata. Já autorce dávám jedině za pravdu. Kdyby nic jiného, což zde určitě neplatí, nenásilnou formou se čtenář dozví taje a fígle daného sportu, v případě této knihy krasobruslení. Pochopitelným vysvětlováním nám přibližuje tento nádherný a umělecký sport.

Ovšem námět není to jediné, čím si vás kniha získá. Může to být svéhlavá a protivná hrdinka, která si jde tvrdě za svým, nebo naopak bad boy, který nikdy nešlápne vedle. Děj se čte tak snadno, že než se nadějete, jste na konci téměř pět seti stránkové bichle. Může za to důraz na vtip, uvěřitelnost příběhu i fakt, že se budete po celou dobu čtení lehce a spokojeně usmívat.

Dokázala bych se smířit s kratšími myšlenkami hrdinky Jasmine, které občas mezi dialogy tvořily i dvě stránky. Tím kniha měla pomalejší rozjezd, každopádně svojí piruetu na závěr skočila dokonale.

Další bezvýznamný rušivý element jsem viděla ve věku hlavních protagonistů, kdy mi občas ujelo zakoulení očima nad jejich dětinským chováním a hlavně mluvou, třebaže je to jen jehla v kupce plné zábavy, krásných pocitů a radosti. Já jsem spokojená a věřím, že vy budete také.

4/5

Komentáře (0)

Přidat komentář