Peklo na zemi

recenze

Podívej se podruhé... (2023) 5 z 5 / Maru.Maruska
Podívej se podruhé...

Dagmar Digma Čechová přichází s dalším románem: nese název Podívej se podruhé. Co myslíte, jak se mi její novinka líbila?

Jakmile jsem dočetla první autorčin román, věděla jsem, že paní Čechová se zařadí mezi mé oblíbené autorky. A ve chvíli, kdy některé z nakladatelství vydá další její počin, se hned pouštím do čtení. A i když i já mezi jejími knihami mám své favority, celkově mohu napsat, že mě ještě žádným literárním textem nezklamala. Její příběhy mě prostě baví. Určitě je to hlavně tím, že mám ráda knihy, které jsou jako vystřižené ze života. Zkrátka reálný děj si mě obvykle bez problémů získá. A přesně tak autorka píše.

I tentokrát mě bavili hlavní postavy: autorka nyní zvolila trochu jinou formu, protože hlavním hrdinou je muž (úspěšný spisovatel Oldřich). A vás se pokusí přesvědčit, že mezi lidmi panují různé vztahy. A i mezi páry platí, že láska každého z nich k tomu druhému může být úplně jiná. Jeden zkrátka někdy miluje více než druhý... Ano, všichni dobře víme, že i to se reálně stává. Přesvědčí se o tom i Oldřich – hlavní hrdina autorčiny nejnovější knihy. Podaří se mu sundat růžové brýle?

Věřte, že s vámi budou cloumat veškeré emoce, které hlavní hrdina prožívá (ano, i muži mají city!). Tak moc si Oldřicha oblíbíte a jen těžko ho budete opouštět. Závěr však musím pochválit, myslím, že to byla nejlepší volba. I další postavy jsou ovšem zajímavé. Minimálně jedna z osob v Oldřichově blízkosti vám neskutečně poleze na nervy! Na takového člověka ve svém životě narazit prostě nechcete!

A na závěr ještě jeden důležitý postřeh: kniha má skutečně výstižný název i samotnou obálku. A i to se mi moc líbí! Když člověk už jen ze samotného názvu dokáže pochopit, jakým směrem by se děj asi mohl ubírat. Minimálně po přečtení anotace by vám název knihy měl dávat smysl. A tady tedy rozhodně dává!

Chválím autorku za další naprosto věrohodný příběh, jehož každou stránku jsem si skutečně užila. Dávám knize pět hvězdiček a doporučuji ji všude, kudy chodím! Neváhejte a přečtěte si ji i vy.

Komentáře (1)

Přidat komentář

Barbara182
23.02.2023

Moc pěkná recenze - navnadí, ale z děje nic důležitého neprozradí, super! Zatím jsem od autorky přečetla jen jednu knihu, ale líbila se mi, takže se určitě chystám na další a děkuju za tip :-)