Osmá bomba na scéně

recenze

Magie změny (2016) 5 z 5 / ciniminisek
Magie změny

Kate Danielsová se svým snoubencem Curranem si pořídili dům a společně vychovávají adoptivní dceru Julii. Snaží se žít „normálním“ a spořádaným životem. Na poměry bývalého Pána šelem a Šarim, princeznu nejmocnějšího mága pod sluncem i mimo něj, se jim to logicky moc nedaří. I když jsou mimo politické dění města Atlanty, stejně je mocenské hašteření nemine. Navíc za nimi přichází Curranova nevlastní sestra George, že pohřešuje svého přítele Eduarda. No jasně, úkol přímo stvořený pro neohroženou bláznivku Kate, protože jedině ona ho může zachránit.



Dalo by se říci, že v osmém díle nemůže tvůrčí dvojice nic nabídnout. Nemohla jsem se víc mýlit. Autoři Ilona a Gordon znovu světu ukázali, že vymýšlet a psát zkrátka umí. Knize opět nechybí napětí, detektivní zápletka, ostřílený a sarkastický humor a ochuzeni nejsme ani na milostné linii.

Opakování je matka moudrosti a proto se ani v tomto díle nevyhneme popiskům a vysvětlivkám všeho, co si tuto pozornost zaslouží. Ačkoliv pro čtenáře, jako jsem momentálně já, který hltá jeden díl za druhým, je to trochu rušivým elementem, musíme vzít v potaz, že díly vycházely většinou s ročním odstupem. Navíc, děj je vždy tak propleten a bravurně propracován do sebemenšího detailu, že není možné si vše zapamatovat.

Opět dávám plný počet bodů, jelikož jsem se bavila a čtení náramně užila a to od první do poslední stránky. Každý příběh Kate Danielsové je literární dílo ve svém žánru a já se nemohu dočkat deváté části, která je předposlední celé série.


Magie změny Magie změny Ilona Andrews

Kate Danielsová a její druh Curran Lennart, bývalý Pán šelem, před časem odešli ze Smečky, a teď si zvykají na velmi odlišný styl života. I když jsou nadšení, že unikli vnitřním rozbrojům kožoměnců, vědí, že oddělit se od nich úpl... více


Komentáře (0)

Přidat komentář