Odhalila jsem Tajemství modrých dopisů

recenze

Tajemství modrých dopisů (2018) 2 z 5 / KáťaM.
Tajemství modrých dopisů

I letos se s novými knížkami roztrhl pytel. Některé zažily silnější mediální masáž, jiné trochu zapadly. To byl podle mě i případ Tajemství modrých dopisů. I proto jsem se rozhodla knížku trošku vytáhnout na světlo, ačkoli nejsem z těch, která by ji mohla vykreslit s čistým svědomím ve světle nejlepším.

Hlavním hrdinou je mladý muž Luke, který ovdoví a zůstane sám s třemi dětmi. Krátce po smrti ženy mu začnou chodit dopisy v modré obálce od jeho mrtvé ženy. V dopisech mu mrtvá Natalie udílí rady k výchově dětí a také ho nabádá, aby si našel novou partnerku. Dopisy mu ale také řádně zamotají hlavu. Kdo je posílá? Kdo je tajemný doktor Neal, o kterém se Natalie nápadně často v dopisech zmiňuje? Byla mu manželka vždy věrná a jsou všechny tři děti skutečně jeho? A jak rychle se jde po smrti blízkého člověka znovu zamilovat? To vše nám tento krásný příběh prozradí.

Knížka se mi líbila, ale mám k ní nějaké výhrady. Jako spousta dalších čtenářů jí vytýkám pomalý spád. Přitom dost dobře nedokážu popsat v čem je chyba. Knížka začíná v zajímavém momentu - ve chvíli, kdy Luke pochová Natalii, přesto se děj zvláštním způsobem vleče. Problém vidím v tom, že jde spíše o román pro ženy a hlavní postavou je muž, což je trochu netypické. Možná máme problém se do Luka vžít, alespoň já to tak cítila, navíc jako postava mi k srdci moc nepřirostl. Dalším problémem byly děti, neustále se mi motaly a až po kolika stránkách jsem konečně odhalila jejich věk. Nesympatizovala jsem bohužel ani s nimi, nepřišly mi dobře vykreslené, připadaly mi na svůj věk moc vyspělé. Moc mě to mrzí, protože je to krátce za sebou druhá knížka od nakladatelství Motto, která mě spíše zklamala. Myslím, že u každé další knížky z Motta to pro mě bude znamenat varovný budíček a dvakrát si rozmyslím, do čeho se pustím.

Pokud si chcete přečíst pěkný příběh, který se hodí k adventu a pohladí po duši, po Tajemství modrých dopisů klidně sáhněte. Pokud ale vyhledáváte jen ty nejlepší knížky, byla bych zdrženlivější.

Komentáře (0)

Přidat komentář