Obchod s lidským životem

recenze

Krutá rozkoš (2024) 5 z 5 / Kikina182
Krutá rozkoš

Eva Dallasová má nový případ, tentokrát se jedná o třináctiletou dívku, která byla probodnuta kusem dřeva. Tady jde však o mnohem víc než o to, že dívčin život skončil příliš brzy. Ukazuje se, že dívka utekla únoscům, kteří ji spolu se spoustou dalších připravovali na prodej, aby mohla splnit veškeré zvrácené choutky kupců. Eva tak musí rozkrýt tenhle „podnik“ a to brzy, protože aukce se blíží. Naštěstí na to není sama a má pomoc v podobě svého oddělení, přátel i Roarka.

Autorčin styl psaní je jako vždycky čtivý, takže netrvalo ani jednu kapitolu a příběh mě pohltil. V tomto díle však bylo hodně míst, která se soustředila na pachatele i oběti, což je většinou sice skvělé zpestření, ale v případě tohoto příběhu tak byly některé informace v knize opakovány třeba i třikrát, což mě nebavilo. Události mimo okruh vyšetřovatelů tedy mohly být méně konkrétní.

Jinak jsem z příběhu nadšená! Po předchozím díle, který mě nijak neoslnil, mi tento naprosto sedl. Autorka přišla se skvělým námětem, který skvěle zpracovala. Navíc skvěle propojila Evino vyšetřování případu s jejím životem, takže to byl krásný a kompletní celek, který jsem si moc užila. Uvítala jsem i narážky na některé z Eviných starších případů, které to skvěle dokreslily a udělaly příběh reálnějším. Jen mě trochu mrzí, že kniha nebyla třeba o kapitolu delší a neměla tak ještě uzavřenější závěr.

Sice už jsem s hlavními aktéry této série setkala ve více jak padesáti knihách, ale stejně mě nepřestávají překvapovat. Mají pořád stejnou povahu a nemění se nijak radikálně, ale autorka si vždycky najde způsob, jak v knize poukázat na jejich vývoj, odhalit o nich novou maličkost či poukázat na to, jak se chovají v situaci, ve které se dosud neocitly. A tato kniha nebyla výjimkou.

Krutou rozkoš řadím mezi ty nejlepší knihy ze série. Ale celou sérii vám určitě můžu doporučit, protože je až na několik slabších dílů úžasná. Já už se moc těším na to, s čím se bude muset Eva poprat v dalším díle.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Alpress.

Komentáře (0)

Přidat komentář