Obavaný rytíř

recenze

Obávaný rytíř (2023) 3 z 5 / Knihomolka97
Obávaný rytíř

Kniha která ve mně vyvolala rozporuplné pocity. Příběh, který se odehrává koncem 12. století v Anglii na Skotském pohraničí je drsný, zároveň návykový, jiskřivý, emotivní.

Jax de Velt přepadne hrad Pelinom, který spravuje Sir Coleby. Všichni muži mají být zabiti, ale Colebyho dospělá dcera Kelli Jaxe uprosí, aby jejího otce a ženy na zámku ušetřil. Jindy nelítostný Jax souhlasí, brzy zjistí, že Kelli je nejen krásná, ale i chytrá a začně jejímu kouzlu propadat...

Kelli je sympatická hrdinka, která se dostane do nezáviděnihodné situace, přesto je statečná, snaží se s tím poprat, zároveň pomoct, kde se dá, ale je taky šíleně naivní. V jedné části navíc vážně působí jak smyslu zbavená.

Jax, nemilosrdný rytíř dobyvatel, který neváhá kohokoli zabít, aby dosáhl svého. Nemá špetku slitování ani lidskost. Alespoň do doby, než pozná Kelli. Sláva za to.
K němu jsem si hledala cestu delší dobu, některé jeho činy jsem nedokázala strávit. Já snesu moc, ale co je za hranou, už je zkrátka moc. Což je prostě pochopitelné a i když to trochu zmírňoval fakt, že v té době se to dělo asi "normálně" , tak stejně nechápu, že na to všechno Kelli "zapomněla" tak rychle.
Postupně, jak ale Jaxe člověk poznává, tak dokáže pochopit, kde se vzalo toto jeho vnímání okolo válčení a dobývání území.

Při čtení jsem si říkala, že je to až taková historická dark romance, protože sbližování hrdinů není žádná procházka růžovým sadem, Jax není klaďas. Tož vztah věznitele a zajatkyně.

Přiznám se, že je pro mě těžké hodnotit hvězdičkama, protože na jednu stranu se mi to vlastně líbilo, nemohla jsem přestat číst a knihu přečetla za den. Na druhé straně mi neustále šeptá hlásek v hlavě, že to prostě není úplně v pohodě. Všechno se odehrává během velmi, velmi krátké doby, nepůsobí to věrohodně a navíc i ten závěr je na můj vkus dost překombinovaný.
Takže 3,5*/5*... asi.


Obávaný rytíř Obávaný rytíř Kathryn Le Veque

Obávaný Jax de Velt přepadne hrad Pelinom, který spravuje Sir Coleby. Všichni muži mají být zabiti, ale Colebyho dospělá dcera Kelli Jaxe uprosí, aby jejího otce a ženy na zámku ušetřil. Jindy nelítostný Jax souhlasí a brzy zjistí... více


Komentáře (0)

Přidat komentář