O jednom nepovedeném advokátovi

recenze

Advokátova dcera (2017) 3 z 5 / KáťaM.
Advokátova dcera

Knížky z právního prostředí čtu ráda, bylo jasné, že má čtenářská cesta povede dříve nebo později i přes Advokátovu dceru od Anthonyho Franze, který je sám washingtonským právníkem. O to víc jsem se na knihu těšila a o to samozřejmě větší byla i má očekávání, která se bohužel v tomto případě úplně nenaplnila.



Hlavní postavou je advokát Sean Serrat, který zažívá velký kariérní vzestup. Je navržen na post soudce Nejvyššího soudu. Právě v té době je nalezena v knihovně Nejvyššího soudu mrtvola jeho dcery Abby, nadějné studentky práv. Podezření zprvu padá na jejího přítele Malika. Díky blížícímu se jmenování nového soudce se však okruh podezřelých rozšiřuje i na politické špičky. Abby skrývala před rodiči spoustu tajemství, Sean a jeho manželka Emily zjišťují, že svou dceru neznali tak dokonale, jak si mysleli. Tajemství v rodině je ale víc. Sean se nikdy okolí ani své rodině nesvěřil s tím, co se stalo před jeho studiem v Japonsku, minulostí, která ho teď možná dohání. Zaplatila Abby za jeho hříchy mládí? To si už musíte přečíst sami.

Knížka se pěkně čte a má spád, někdy dokonce až příliš rychlý, byla bych si ráda přečetla podrobnosti. Knize by pomohlo, kdyby nebyla označená jako thriller, ale "jen" jako "rodinné drama." Od thrilleru čekám napětí a mrazení v zádech a k tomu měl bohužel autor daleko. Byla jsem trochu roztrpčená i z vykreslení právního prostředí, byť doslov naznačuje, že ne vždy se šlo držet reality, bylo to dost povrchní na to, že autor je sám právník. Sean má být uznávaný právník, tak, jak byl ale popsán, se mi ale bohužel nejevil jako osoba hodná obdivu, spíše naopak. Nechápala jsem taky, jak může po tak tragické události pokračovat v kandidatuře a rozčilovalo mě, jak byl závislý na své manželce, a že nutil lhát své děti. Postava Seana se mi celkově příčila, vůbec jsem si ji nedokázala oblíbit nebo se do ní alespoň vcítit.

Důvodem, proč knihu hodnotím aspoň jako průměr, jsou zajímavé postavy Abby a manželky Emily a vcelku zajímavá zápletka. Nelituji, že jsem si knihu přečetla, ale další od tohoto autora asi oželím.

Komentáře (0)

Přidat komentář