Není ex jako ex!

recenze

Ex v éteru (2022) 4 z 5 / bookbug_cz
Ex v éteru

Devětadvacetiletá Shay pracuje už skoro deset let v rozhlasové stanici a daří se jí dobře. Práci, která jí tolik připomíná otce a jejich vzájemný vztah, nadevše miluje. Jediným temným bodem jejího pracovního života je nový kolega Dominik Yun, který dostudoval magistra z žurnalistiky (což sám rád neustále opakuje všem okolo), a snaží se do vysílání zavést nové, ale dost seriózní prvky. Nebojí se jít do střetu s politiky – což pro většinu lidí zní nudně, ale on si za tímto směrem stojí. Ti dva jsou jako kočka a pes. Neustále se pošťuchují a lehce urážejí.

Jednoho dne ale přijde jejich šéf s tím, že je potřeba zvednout poslechovost, jinak se začne propouštět ve velkém. Mají tak za úkol vymyslet nový pořad - progresivní a posluchačsky atraktivní. Shayin momentální nápad, že by se mohl zrežírovat pořad o vztazích, který by moderovali ex partneři, vzbudí všeobecné nadšení a ona tak nevědomky způsobí start řady nepříjemností. Dominik a Shay mají předstírat, že spolu nedávno chodili a jako ex mají spolu opravdu pěkný a harmonický vztah. Už to samotné zní jako nádoba na chaos a trapasy a oba jsou z toho dost rozmrzelí. Nicméně pořad vzbudí nadšené reakce. Popularita rádia i těch dvou jako moderátorské dvojice strmě stoupá a život ve lži se značně zamotává a komplikuje.

Příběh je hodně čtivý, o romantické a humorné scény není nouze – bavilo mě to. Oba se vzájemně poznávají, oťukávají, až se do sebe zamilují. I přes věkový rozdíl, kdy Dominik je o několik let mladší, si pořád mají co říct a cítí se spolu dobře. Myslím, že kniha by si zasloužila být víc vidět. Je to fajn oddechovka ze super prostředí rozhlasové stanice, což mi přišlo jako originální námět.

Komentáře (0)

Přidat komentář