Některá tajemství je lepší nechat spát

recenze

Návrat na panství (2022) 5 z 5 / Knihomolka97
Návrat na panství

Příběh se odehrává ve třech časových rovinách - v současnosti roku 2019, v minulosti v letech 1939 - 1941 a dále v letech 1957 - 1958.

V současnosti prožíváme příběh Ellie, novinářky, které se během chvíle obratí život vzhůru nohama, a proto odjede (uteče) do malého rodného městečka za svojí maminkou. Prožívá nelehké období, kdy se trápí pocity viny, ale to se změní v okamžiku, kdy se jí do ruk dostane tajný dopis z roku 1940, který napsala lady Charlotte z panství Blackwater Hall, které sídlí nedaleko. Záhada je, že lady Charlotte téhož roku zmizela a nikdy se nevrátila. Ellie to natolik zaujme, že začne pátrat, co se tehdy Charlotte stalo...

Kniha, která ani na okamžik nenechá vydechnout. Příběh jsem hltala stránku za stránkou, byla jsem zvědavá, jaká tajemství vyplynou na povrch.
Poutavé byly jak části z přítomnosti tak minulosti. Tím, že se tyto části střídají, je to víc napínavé a zajímavé.

Příběh se odehrává převážně v Irsku a toto prostředí se mi moc líbilo.
Nesmírně jsem si oblíbila ženské hrdinky, které byly neuvěřitelně silné. Charlotte, Nancy i Ellie.

Celou dobu jsem byla jako na trní, protože čím víc jsem Charlotte poznávala, tím víc jsem jí fandila a doufala v její šťastný osud.
Příběh byl pro mě velkou část knihy poměrně nepředvídatelný, až později jsem začala tušit jisté skutečnosti. Po dočtení jsem musela některé věci chvíli vstřebávat...

Nechybí láska, rodinné vztahy, smutné momenty, které chytnou za srdce.
Příběh rozhodně stojí za přečtení!

Komentáře (0)

Přidat komentář