Nejlepší pro všechny

recenze

Nejlepší pro všechny (2017) 4 z 5 / kozinozicka003
Nejlepší pro všechny

Děj knihy plyne skrze tři hlavní postavy, Desetiletý Viktor, jeho matka Hana a babička Eva čelí v průběhu jednoho roku výzvám, které přináší život. Eva ovdoví. Hana se pere s rolí herečky na jevišti i s rolí matky samoživitelky v životě. Viktor prochází první životní zkouškou. Musí se na čas přestěhovat z Prahy na venkov k babičce, obstát v nové škole, najít si nové kamarády. Knihu jsem si poslechla v audioverzi.

+ Příjemným bonusem pro mě byly hlasy Mileny Steinmasslové, Martiny Krátké a Honzy Ciny.
+ Naprostá vyváženost pohledů všech tří postav a tím velká opravdovost a uvěřitelnost příběhu
- Trochu rozvleklé v první polovině knihy, což omlouvá počet hlavních postav.

Poslední třetinu knihy jsem vyslechla na jeden zátah. Petra Soukupová není adeptkou a držitelkou literárních cen náhodou. Nejvíc mě na jejím psaní baví její ponor do každé z postav. Scenáristika a dramaturgie, kterou spisovatelka studovala dávají jejím knihám šmrnc. Zajímavostí také je, že kniha je propojená s dalším autorčiným počinem. Kdo zabil Snížka? je detektivka pro děti. Přesto, že mé děti už jsou velké, brousím si na knížku zuby. Třeba ji budu jednou číst vnoučatům - budu-li nějaké mít :). Za mě - dost dobrýýý :).


Nejlepší pro všechny Nejlepší pro všechny Petra Soukupová

Jak můžeme vědět, co je pro ostatní nejlepší, když sami být šťastní neumíme? Desetiletý rozmazlený průšvihář Viktor žije v Praze s matkou, divadelní herečkou, která si s jeho výchovou ani s vlastním životem neví příliš rady. Když ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář