Nedokončený rukopis

recenze

Nedokončený rukopis (2022) 5 z 5 / Knihomolka97
Nedokončený rukopis

Nedokončený rukopis, jak jsem zjistila těsně před čtením, je paralelním románem thrilleru Černá smrt. Ten jsem teda nečetla, nicméně to vlastně ani nevadilo. Mám ale samozřejmě v plánu ho přečíst.
.
Temný thriller, který si s vámi pohraje jako kočka s myší.
Během pronásledování zemře mladý muž, který se snažil ujet policejní hlídce. V kufru jeho auta je nalezeno mrtvé ženské tělo bez očí a s useknutýma rukama. Další vyšetřování ovsem ukáže, že mladík toto auto pouze ukradl..

Příběh mě vtáhl od úplného začátku a celou knihu jsem doslova zhltla, určitě i díky krátkým kapitolám. Čtivá, napínavá, zajímavá, originální záležitost.
Autor se toho opravdu nebojí, popisuje do detailu i ty největší nechutnosti. Všechno má promyšlené. Je to brutální, drsné, zvrhlé, ale naprosto skvělé. Přiznám se, že mi chvilkama nebylo úplně dobře, protože má představivost funguje na výbornou. A některé momenty..no fuj.

Komu se líbí třeba tvorba Chrise Cartera, tak Franck Thilliez bude tutovka taky.

Vyšetřovatel Vic i jeho parťák Vadim jsou sympaťáci. Vic neprožívá lehké období v osobním životě, ale je to profesionál a na práci se to neprojevuje. A ten jeho hendikep? Dělá ho určitě zajímavějším. Vadim se zas nebojí dát najevo své emoce. Trošku výbušný týpek, jen co je pravda, ale nedivila jsem se mu.

Průběžně se odehrává také příběh, kde vystupuje spisovatelka thrillerů Léana a její manžel Julian. Před čtyřmi lety jim někdo unesl dceru Sarah a už ji nikdy neviděli. Podezřelý vrahoun byl sice dopaden, ale Julian stejně dál pátrá dál na vlastní pěst a Sarah hledá...

Obě dějové linky jsou zajímavé a já byla napnutá na okamžik, kdy se spojí.

Postupně vycházejí najevo nové a nové skutečnosti, které čtenáře nutí číst dál a být ve střehu. O zvraty není nouze!
A to rozuzlení? Jo, něco mi tam celou dobu nesedělo, ale tohle mě teda nenapadlo vůbec. Měla jsem teorie jiné a úplně špatné.
5⭐️/5⭐️ a doporučuji!


Nedokončený rukopis Nedokončený rukopis Franck Thilliez

Temný thriller, který si s vámi pohraje jako kočka s myší. Nedaleko Grenoblu zemře během pronásledování mladý muž. V kufru jeho auta je nalezeno tělo ženy s usekanýma rukama a bez očí. Vyšetřování však dokáže, že mladík auto p... více


Komentáře (0)

Přidat komentář