Navy SEALs

recenze

Navy SEALs (2023) 5 z 5 / renulka16
Navy SEALs

Počátky jednotek za druhé světové války.

Vzpomínky veterána elitního útvaru podvodních ženistů, předchůdců dnešních Navy SEALs, kteří za druhé světové války prováděli téměř nesplnitelné bojové mise v rámci Dne D i řady klíčových vylodění v Tichomoří.

Příběh jednotky nejelitnějších a nejodvážnějších válečníků druhé světové války a přímých předchůdců dnešních jednotek Navy SEALs, vyprávěný jejím posledním doposud žijícím členem, pětadevadesátiletým Georgem Morganem.


Kniha Navy SEALs, není vůbec jednoduché čtení, já sama jsem knihu četla strašně dlouho a hlavně na několikrát. A ne, není to z důvodu, že by kniha byla špatná, právě naopak. Kniha je naprosto perfektní, dá se to takto nazvat, když vezmeme v úvahu to, že se jedná o skutečné vyprávění....

Tato kniha je vlastně vyprávění posledním členem Navy SEALs. Ale nutno podotknout, že opravdu podrobné vyprávění. V knize je spousta informací a tak, že i člověk, jako já, která sem se nikdy dopodrobna nezajímala o loďstvo a jiné, tak mě kniha chytila a nepustila. Člověk se zde dozví, jak těžké a vyčerpávající bylo toto období, co vše museli udělat, vidět, vytrpět... Bolest, ztráta. Krev, mnoho mrtvých a ani v tomto příběhu nejsme ochuzeni právě o tyto detaily. Díky tomu člověk musí mít náladu na takovéto čtení. Není to prostě fikce.

Kromě vyprávění je do knihy zaneseno také několik fotografií a tak si díky tomu člověk lépe představí, jak to tam vypadalo, jak vypadal v té době náš hlavní vypravěč.

Co mě, na samotném konci, fakt překvapilo je to, že na padesáti stránkách, drobným písmem je uvedeno přes tři sta zdrojů. To je fakt mazec.

Takže, ráda knihu doporučuji, ale spíše těm, kteří se o tuto tématiku zajímají do hloubky nebo si chtějí rozšířit své dosud získané poznatky.


Navy SEALs Navy SEALs Andrew Dubbins

Počátky jednotek za druhé světové války. Vzpomínky veterána elitního útvaru podvodních ženistů, předchůdců dnešních Navy SEALs, kteří za druhé světové války prováděli téměř nesplnitelné bojové mise v rámci Dne D i řady klíčovýc... více


Komentáře (0)

Přidat komentář