Návrat do Vlčic

recenze

Krev je voda (2023) 4 z 5 / Maru.Maruska
Krev je voda

Spisovatelka Alena Jakoubková napsala další knihu! Ano, možná si říkáte, že nakladatelství MOBA vydává její příběhy jako na běžícím pásu. A je to skutečně tak: ani se nenadějeme a můžeme se pustit do nového vyprávění. Tentokrát si nenechte ujít její novinku s názvem Krev je voda.

Pamatujete si na sestry (dvojčata) Kláru a Gábinu, hlavní hrdinky knih Zmizení perníkové princezny, Přišla třetí blondýna a Pod lampou není vždy tma? Ano, tušíte správně: Alena Jakoubková se opět vrátila k příběhům, v nichž hlavní roli hraje tato pro mnoho čtenářek již osvědčená dvojice. A autorka navázala přesně tam, kde dvojčata Kláru a Gábinu naposledy opustila. Obě sestry jsou zadané, ovšem i tak stále řeší nějaké milostné eskapády. A aby toho nebylo málo, starosti jim opět dělá i nevlastní sestra Kamila, kterou už z předchozích vyprávění také dobře znáte!

Alena Jakoubková napsala další oddechový příběh, v němž vás zavede do Vlčic. Já jsem si toto maloměsto i hlavní hrdinky oblíbila, takže jsem z dalšího pokračování o jejich patáliích byla opravdu nadšená. Charakter obou žen se nijak nezměnil (a to bych vlastně ani nechtěla!), jen přibylo pár dalších vedlejších postav. Protože jde už o čtvrtý díl, nejspíš sami dobře víte, co od autorky a jejího příběhu z Vlčic čekat. Myslíte si, že se na malém městě nic neděje? Tak to se opravdu pletete! O to víc však budete překvapeni, do jakých problémů se sestry zase dostanou... A já osobně mám moc ráda i detektivní zápletku, kterou jsou všechny výše zmíněné romány okořeněny.

Ačkoli je příběh jednoduchý a nenáročný, za přečtení určitě stojí. Sice nejspíš odhadnete, jakým směrem se děj bude ubírat, ale mně osobně nic takového radost ze čtení opravdu neubírá. A na návrat do Vlčic jsem se moc těšila! Pokud autorka napíše i další pokračování, já se do něj zase s chutí pustím. A pokud ne, stejně vezmu za vděk jakýmkoli jiným jejím románem, který ještě vyjde. Její knihy jsou jednohubky na upršené večery. A protože je podzim na obzoru, ráda si zase některý ze sychravých večerů její knihou zpříjemním.

Komentáře (0)

Přidat komentář