Našel sám sebe, aby ztratil ji

recenze

Všechno, co jsme opustili (2018) / HelenaHH
Všechno, co jsme opustili

James poznal Aimee jako malé děvčátko, zamiloval se a těsně před svatbou jim, zákeřným činem svého blízkého příbuzného, ztratil. Vypadalo to, že zároveň navždy ztratil i paměť a osobnost. Nyní se však vrací, aby našel Všechno, co jsme opustili.

Ti, kteří nečetli autorčin románový debut Všechno, co máme, by měli recenzi číst opatrně a s rozmyslem. Vy ostatní vězte, že Jamese nacházíme v okamžiku, kdy definitivně překonal ztrátu paměti a stal se znovu Jakešem. Aimee jej našla v Mexiku a zažehla v něm jiskřičku starého života.

James (v té době Carlos) se náhle probudil jako ze sna. Pamatuje si všechno, až do osudné nehody, ale pak už nic. Netuší, kde sebral dva malé synky, že je vdovcem a proč se v Mexiku živil jako malíř. Vrací se i se svými chlapci domů, aby se pokusil navázat na život, kde ho všichni oplakali. Že návrat nebude snadný, to si můžete být jisti.

Všechno, co jsme opustili je hravým a napínavým pokračováním skvělého prvního dílu. Autorka Kerry Lonsdaleová vrací do života všechny hrdiny, aby nám dopověděla jejich příběh, jenž v polovině přerušila. Aimee našla po letech nejistoty lásku a klid v Ianově náruči, mají spolu i dcerku. James však musí navázat na svůj minulý život v rodině a společnosti, která ho již prohlásila za mrtvého. Zároveň se bude muset vypořádat se svou druhou existencí – malířem Carlosem.

Na něj/sebe si absolutně nepamatuje, jako zdroj informací mu slouží pouze malířovy deníky. Navíc to vypadá, že jeho – Jamesův – život je plný záhadných tajemství, která se chystají objevit a vtáhnout jej do smrtelně nebezpečné hry. Zvládne James rozkrýt všechno, než půjde jeho nejbližším zase o život? A kým se nakonec rozhodne být?

Kerry Lonsdaleová i ve své druhé knize velmi umně a něžně namíchala prvky romance s thrillerem, takže u knihy zůstanete přikování až do posledního písmenka. Všechno, co jsme opustili, vydané nakladatelstvím Ikar, je čtením pro milovníky křehkých, ale napínavých příběhů, jež nenechají čtenáře vydechnout. A kdo nečetl první část příběhu, rozhodně se k němu s chutí vrátí.

Komentáře (0)

Přidat komentář