Náš hrdina James je obviněný za znásilnění. Jeho manželka Sophii tomu ale nevěří.

recenze

Anatomie skandálu (2018) 2 z 5 / a.a.candys.life
Anatomie skandálu

Náš hrdina James je obviněný za znásilnění. Jeho manželka Sophii tomu ale nevěří. Nevěří, že by byl její manžel schopný tak nechutného a odporného zločinu, přece jsou svoji už dvanáct let a mají spolu dvě překrásné děti! Sophii si myslí, že to může být pomsta nebo dokonce závist. James je státní tajemník na ministerstvu vnitra a nedivila by se, že by se někdo snažil pošpinit manželovo jméno.

Právnička Kate si ale myslí opak. Přece chlap s velkým nadáním a k tomu velmi pohledný nemůže být bez viny, a proto se ho bude snažit poslat za mříže! Kate je silná žena s velkou vůlí. Její práce pro ní znamená všechno, ale bohužel její soukromý život stojí na druhou stranu za velkou belu.
Povede se Kate poslat Jamese za mříže a přesvědčí soud, že je vinen? Nebo je v tom něco víc?

Na začátku knihy jsem se dost ztrácela a popravdě jsem byla i zmatená, protože se příběh odehrává ve dvou dějových linkách. Současnost a rok 1992. Sledujeme, jak naši hrdinové studovali na Oxfordu. Objevuje se tam i postava Holly. Vůbec jsem nechápala její význam a její pasáže mě někdy vůbec nebavily. Po 100. stránce se ale celý příběh rozjel na plné obrátky a nemohla jsem se od knihy odtrhnout.

Bohužel 50 posledních stránek mě taky nebavilo, jelikož jsem už věděla co se stalo, proč se to stalo a jak se to stalo. Těch posledních 50 stránek už jen dobarvoval příběh hlavních hrdinů.
Já u thrillerů mám ráda, když to skončí otevřeně nebo napínavě.

Přesto všechno kniha splnila svůj účel a já se dala do čtecího módu. Obálka vypadá dost tajemně a zároveň krásně. Ohledně vzhledové stránky není co vytknout. Styl psaní autorky byl rychlý a svižný, ale byly tam i části popisování budov, které mě nudily. Celý příběh a autorčin nápad musím ale zhodnotit kladně!

Komentáře (0)

Přidat komentář