Anatomie skandálu přehled

Anatomie skandálu https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380849/mid_anatomie-skandalu-zMy-380849.jpg 3 61 61

Je možné, že ani po dvanácti letech manželství o svém partnerovi nevíte vše? Sophiin manžel James je milující otec, pohledný muž a veřejně známá osobnost. A přesto je obviněn z hrozného zločinu. Sophie je přesvědčena, že je nevinný, a zoufale se snaží zachránit svoji rodinu. Kate je právnička stojící na straně obžaloby — zkušená profesionálka, která ví, že u soudu vítězí ten, kdo předloží pádnější argumenty. Přesto vždy pátrá po pravdě. Je si jistá, že James je vinen, a hodlá se zasadit o to, aby za své zločiny zaplatil. Kdo má pravdu? Sophie, nebo Kate? A řídí se i něčím jiným než instinktem a osobními zkušenostmi? Sophie navzdory svému privilegovanému původu dobře ví, že její krásný život není nedotknutelný. Uvědomuje si to už od doby, kdy se s Jamesem v Oxfordu poznali a ona zjistila, jak snadno se potěšení může zvrhnout v tragédii.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Host
Originální název:

Anatomy of a Scandal , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Anatomie skandálu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

Imis
24.10.2022 2 z 5

(SPOILER) Za mě takový průměr - 2,5 hvězdičky. Ke konci jsem si uvědomila, že mi ani jedna postava vlastně nebyla sympatická. Sophie mi přišla naivní. Povaha a nevěry manžela jí nevadily až se dozvěděla, že její manžel neřekl u soudu celou pravdu? Do té doby si nevšimla, že manžel má určitý charakter? Viděla ho 25 let přes růžové brýle? Pro mě těžko uvěřitelné. Kate zase cítila celou dobu velkou zášť a nic s tím neudělala až jí náhodně nepřistál na stole tento případ? Jinak mi to připadalo celé docela natažené, vypustila bych zcela některé části o mladických pitkách a některé informace a emoce postav se ta opakovaly stále dokola. Kniha by mohla být klidně o 1/3 kratší. Já jsem stále čekala nějakou velkou bombu a nic velkého nepřišlo.

goergina
01.07.2022 3 z 5

Kniha byla napínavá, ačkoliv děj nebyl nijak závratný. V zásadě obyčejný proces. V knize byl i nečekaný zvrat, což bylo milé překvapení. Celkově mě kniha bavila, ale jsou lepší tituly, proto nedám plný počet hvězd.


bábuška
27.05.2022 2 z 5

V knize příliš mnoho odbornosti stran právnické praxe, staré paruky z koňských žíní a s lokýnkami, předepsané černé boty s nápadnou přeskou. To je osud mladé soudkyně, která naneštěstí dostala přidělený spis týkající se "spořádaného" soudního úředníka se spořádanou rodinou, obviněného ze znásilnění. Dilema mladé soudkyně, která před roky prošla stejně nepříjemnou zkušeností. Knihou jsem se doslova "prokousávala".

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Anatomie skandálu v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených79x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených2x
v Knihotéce83x
v Chystám se číst58x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

anglické romány

Autorovy další knížky

Sarah Vaughan
britská, 1972
2015  76%Láska s chutí makronky
2018  67%Anatomie skandálu