Muž jménem Ove - román

recenze

Muž jménem Ove (2014) 5 z 5 / Kizuizi
Muž jménem Ove

Ove není muž slova, ale muž činu. Co se má udělat, to udělá, stejně tak zastává názor, že pravidla se musí dodržovat. Proto každý den začíná obhlídkou okolí obytné čtvrti aby se ujistil, že všichni parkují kde mají, že odpadky jsou v popelnici a ne po okolí, pak teprve přicházejí na řadu jeho osobní povinnosti. A pak se jednoho dne objeví noví sousedi, kteří si klidně přijedou autem tam, kde auto není povoleno...

Není to první kniha, kterou jsem od autora četla, proto mi bylo předem jasné, že nejspíš mohu čekat velkou emoční jízdu a nespletla jsem se. A pokud jste, stejně jako já, tenhle kousek ještě odkládali, "běžte" do toho. Vážně to stojí za to.

Muž jménem Ove je excelentní román, u kterého vystřídáte neuvěřitelné množství emocí. Román o vztazích, lásce, životě, ale také o smrti je napsán s úžasnou lehkostí, je plný humoru, ale i dojímavých situací. Příběh života jednoho postaršího pána, který nerad mění zaběhnuté zvyky Vás jistě chytí za srdce a budete ho opouštět jen velmi neradi.

Ove je bručoun, který nejspíš nikomu nepadne do oka. Je mrzutý, protivný, málomluvný. Nemá rád zvířata, sousedům dává přezdívky. Ale buďme upřímní - i když ho na začátku nebudete mít rádi, na konci knihy budete Oveho zbožňovat.

Je to jedna z knih, ke které se v budoucnu velmi ráda vrátím, a rozhodně ne jen jednou. Ovšem mám pro Vás i jedno "varování". Doporučuji číst někde v klidu (ne třeba v dopravních prostředcích), protože stoprocentně budete slzet.

Muž jménem Ove je vážně výborná a silná kniha, kterou Vám mohu jedině doporučit!

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Host

Komentáře (0)

Přidat komentář