Mrtvá na pranýři - šokující detektivka z Česka

recenze

Mrtvá na pranýři (2018) / Joseef
Mrtvá na pranýři

Dostala se mi do rukou kniha s titulním názvem „Mrtvá na pranýři“, a už podle názvu jsem se domnívala, že tato detektivka bude opravdu drsná, a jak jsem se přesvědčila, můj prvotní předpoklad byl správný!
Hlavní dějová linka příběhu se odehrává na Šumavsku, a to v krásném malebném prostředí. Poklidný běh všedních dní něco strašného naruší, a tím rušivým faktorem je dvojnásobná vražda.
Zde je příklad kontrastu: poklidné městečko a dvě vraždy.
Došlo k tomu, že někdo chladnokrevně zabil mladou neškodnou učitelku a nenápadného ředitele vlastivědného muzea …. Šumavští obyvatelé se tak rázem začínají všichni do jednoho osočovat a podezírat, a místo dříve klidné Šumavy, se rázem nacházíte v tak trochu jiné Šumavě, kde strach a podezření číhají na každém rohu… a kdo že tyto vraždy objasní? No přece Mikuláš Kameník, který má pro vypátrání vraha dva velké důvody: nejenže chce ochránit lidi na Šumavsku, nýbrž chce ochránit taky se sebe a svoji přítelkyni Lucii, protože vrah používá opravdu hrůzné metody …. A co víc: nezalekne se ničeho.
Chtěla bych tuto knihovnu doporučit všem, kteří mají rádi detektivky, a to i ty české.
Závěrem si dovoluji citovat ukázku z knihy. „Je to blb a za svoje hříchy bude pykat.“
„Nemluvte mi tu o hříchu.“
„ Nebuďte sakra pořád tak připosraný.“
„ Už vás mám ale dost,“ zavřeštěl.
Pokud si chcete v těchto horkých dnech přečíst českou detektivku bez cizích jmen a odehrávající se v našem prostředí, rozhodně vám knihu „Mrtvá na pranýři“ mohu doporučit.
Děkuji nakladatelství MOBA za poskytnutí recenzního výtisku.

Komentáře (1)

Přidat komentář

BoubelkaLulu
19.08.2018

Ja jsem teda sokovana uz jen z toho obalu. To nejake nakladatelstvi ma odvahu jeste v dnesni dobe vydavat takove hruzy? Autor grafickeho navrhu byl asi sjety ketaminem hi hi. Jo a jeste jsem se chtela zeptat, kde je ta recenze? Napsal jsi o cem to bylo a pak uryvek z knihy. Kde je ale ta recenze?