Mocný thriller

recenze

Mám nad tebou moc (2019) 4 z 5 / KáťaM.
Mám nad tebou moc

Thriller Mám nad tebou moc zatím nemá na databázi knih tolik hodnocení a z těch dosavadních si vede jako průměrný thriller. Je to trochu škoda, za mě to je rozhodně jeden z těch lepších.

Autorka v této knize rozehrává zajímavou hru, ve které nám podsouvá hned několik možných pachatelů, kteří by mohli stát za zmizením mladičké Anny, která se ztratí při výpravě do Londýna, kde s ní byla kamarádka Sarah.

Příběh je vyprávěn pohledem svědkyně, kamarádky, otce oběti a soukromého detektiva. Originální je zejména postava svědkyně, která byla poslední, kdo viděl dívky spolu. Její svědectví, kdy prozrazuje, že dívky se ve vlaku daly do řeči s dvěma muži, kteří právě opustili vězení, ji dostane do potíží. Veřejnost se na ni zlobí, že tehdy něco nepředvídala, dostává i vzkazy, který ji nenechávají klidnou. Knížka začíná ve chvíli, kdy uplynul rok od pátrání. Média znovu vystavují příběh na povrch a vyšetřovatelé doufají, že se najdou noví svědci. Ne tolik nadšení jsou už ale vypravěči příběhu, každý totiž něco skrývá. Co zásadního tehdy neřekli...?

Mně se thriller líbil, měl nevšední zápletku i motiv. Autorka mě dokázala držet v napětí až do samého konce, její styl psaní mě vtáhl do děje. Byly to takové nevšední maličkosti, který udělaly pro mě příběh reálným. Vytkla bych snad trochu pomalejší úvod a naopak rychlejší závěr. V příběhu vystupovalo více postav, chtěla jsem si přečíst, jak se s koncem srovnaly i ony.

Kolem a kolem ale povedený thriller, můžu doporučit.

***
Katka Malinová

Komentáře (1)

Přidat komentář

jana14
14.01.2020

Děkuji za recenzi. V podstatě souhlasím. V poslední době se mi více libí detektivky a thrillery, které jsou tak trochu "více ze života".