Minulost v přítomnosti!

recenze

Dlouhá noc (2015) 5 z 5 / TerezaMondeková
Dlouhá noc

Irene Stensonová se po sedmnácti letech vrací domů... na místo, kde prožila nejhorší noc svého života.

Před sedmnácti lety našla Irene oba své rodiče mrtvé na kuchyňské podlaze. Teď je z ní dospělá žena, pracuje jako novinářka. Najednou obdrží zvláštní email od své bývalé nejlepší kamarádky Pamely, ve které jí žádá, aby se vrátila domů, protože jí musí říct, pravdu o tom, co se té noci skutečně stalo... Irene se rozhodne, že se vrátí do svého rodného městečka Densley v Kalifornii, i když doufala, že se tam už nikdy nevrátí.

Hned po příjezdu se Irene ubytuje v rekreačním středisku Sunrise v Lake Lodge, který vede nový majitel Luke Donner. Bývalý mariňák zvyklý rozdávat příkazy, které Irene odhodlaně ignoruje. Luke ale vycítí strach, který Irene má... navíc má neskutečnou potřebu ji chránit. Příjezd Irene rozpoutá sled událostí, které nadají nikomu spát. Jediný komu může Irene věřit je Luke. Někdo se snaží, aby minulost nebyla odhalena a je za to ochoten zaplatit tu nejvyšší cenu! Luke a Irene musí přijít na to, o co tu jde, než přijde o život někdo další...



Skvělá kniha! Úžasný chytlavý začátek, ze kterého mi běhal mráz po zádech a to se dělo i později během knihy. Skvělý popis opuštěných, strašidelných a temných míst. Taková ta temná atmosféra a napětí, co dalšího se stane. Navíc se mi neskutečně líbí, že je to směs romantiky a detektivní zápletky. To jiskření mezi hlavními hrdiny, pomalé sbližování, budování důvěry, strach a starost o toho druhého. Vyrovnávání se s minulostí. Vyšetřování a touha najít odpovědi na otázky, kterému člověku chybí, aby se mohl pohnout dál. Musím sice uznat, že na konci jsem si opravdu musela znovu ujasnit, co všechno se stalo, proč a kdo, ale zápletka byla i tentokrát skvěle vymyšlená a nezůstaly mi žádné otázky. Taky rozhodně nechybělo překvapení, nebezpečí, akce a šok z toho, co se dělo. Doufám, že autorka napíše víc takových knih.

Komentáře (0)

Přidat komentář