Miluji tě a duševní choroba

recenze

Srdcerváči. Kniha 4 (2021) 5 z 5 / Vendea
Srdcerváči. Kniha 4

Charlie a Nick sice spolu už nějaký ten čas chodí, oba ale stále neví, zda jsou připraveni říct to kouzelné slůvko "Miluji tě". Je to přeci jen velký krok a ani jeden z nich to nemá doma vůbec lehké. Charlie se trápí s možnou poruchou příjmu potravy, o které skoro nikomu ještě neřekl a Nick stále čeká na příležitost se vyoutovat před svým otcem. Jak si oba chlapci poradí s překážkami, které jim osud klade do cesty?

Po prvních třech spíše odlehčenějších dílech přichází bomba v podobě čtyřky. Příběh nabírá mnohem vážnější tón, a to především díky Charlieho duševní chorobě, která v předchozích dílech byla sice nastíněna, plně se ale projevuje až zde. Autorka se zaměřila na to, jak taková choroba dokáže ovlivnit nejen postiženého, ale i jeho nejbližší a bezprostřední okolí. Pokud jste tedy citlivější povahy, připravte se na trochu temnější čtení. Mimoto se zde řeší i problémy v rodině.

Od čtyřky Srdcerváčů jsem měla poměrně vysoká očekávání a můžu s úsměvem říct, že se i splnila! Trošku mne překvapila vážnost celého dílu, kterou jsem nečekala, na druhou stranu to ale příběhu přidalo na reálnosti a důležitosti. Některé z předchozích dílů totiž působily lehce sluníčkově, takže jsem ráda, že se autorka rozhodla řešit i něco vážnějšího.

Charlieho, Nicka a jejich přátele naprosto zbožňuji a jsem neskutečně nadšená z toho, že se dočkáme na Netflixu seriálové adaptace. Oceňuji i jednodušší kresbu, která se k příběhu hodí a dodává jí ten správný šmrnc. Za mě naprostá spokojenost.

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji Albatrosmedia.cz.

Celá recenze na:
vendeadreams.blogspot.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář