Mega mamutice Matylda.

recenze

Mega mamutice Matylda (2023) 5 z 5 / bajub
Mega mamutice Matylda

- Proč jsi tady v pokojíčku sama?
(Na první pohled bylo jasné, že není v pohodě.)
- Plotože jsem jsem smutná.
- A proč ses tady zavřela, chceš být sama?
- Ne, ale minule si žíkala, že je ti to moc líto, když sem smutná, tak sem šla tady, abys neviděla, že jsem smutná...
-

Takže zaprvé jsme si musely vysvětlit, že to, že je mi líto, že je smutná, neznamená, že je to špatně a že má jít někam do izolace, ale naopak, že bych jí ráda s tím smutkem pomohla, pokud to bude v mých silách.

Zadruhé jsem si opět připomněla, jak je důležité si ověřovat, že to, co říkám, pochopila správně, páč ta dětská dušička je fakt křehká.

Zatřetí jsem vytáhla Mega mamutici Matyldu, která k nám očividně dorazila v ten správný čas. Matylda má totiž obdobný pocit jako Prdislava - nechtěla svým smutkem nikoho zatěžovat.

A jen tak mimochodem, nebudeme počítat, kolikrát jsem použila spojku "ŽE", že ano?

Matylda je poslední mamut na světě, probudila se totiž po hodně dlouhém spánku v ledovci do moderního, hlučného, uspěchaného světa. A i když má kolem sebe spoustu přátel, necítí se v tomto světě dobře. Nechce ale svými nepříjemnými pocity zatěžovat ostatní, proto o svém rozpoložení mlčí a trápí se dál. Jenže, co by to bylo za přátele, kdyby si jejího smutku nevšimli?

Mega mamutice Matylda je příběh pro děti od 3 let o tom, že nebýt v pohodě je úplně v pohodě. O tom, že smutek, strach, úzkost jsou součástí života každého z nás (a to i když jste velká, silná mamutice), a pokud na ně nezůstaneme sami, můžeme je překonat a znovu se radovat ze života.

A ty celostránkové ilustrace? Pokochejte se sami .


Mega mamutice Matylda Mega mamutice Matylda Kim Hillyard

Přiznat, že se necítíme dobře, chce někdy mamutí kus odvahy. Matylda je poslední mamut na planetě Zemi – a to vážně není žádná legrace. Svět, do kterého se probudila po dloooooouhém spánku, je hlasitý a zrychlený a Matylda se v... více


Komentáře (0)

Přidat komentář