Mega mamutice Matylda

Mega mamutice Matylda https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512158/bmid_mega-mamutice-matylda-3Tj-512158.jpg 4 27 5

Přiznat, že se necítíme dobře, chce někdy mamutí kus odvahy. Matylda je poslední mamut na planetě Zemi – a to vážně není žádná legrace. Svět, do kterého se probudila po dloooooouhém spánku, je hlasitý a zrychlený a Matylda se v něm vůbec necítí dobře. Aby ostatním nekazila radost, předstírá, že je v pohodě. Takové předstírání však stojí spoustu sil i toho nejstatečnějšího mamuta. Přiznat, že nejsme v pohodě, chce sice odvahu, ale je to naprosto v pořádku. Naši blízcí nás v tom totiž nenechají!... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Gretel The Wonder Mammoth


více info...

Přidat komentář

Karolína18
04.12.2023 5 z 5

Tohle byla snad ta nejkrásnější kniha, kterou jsem za poslední dobu přečetla a ano, je pro děti a ano, těch slov tam zase tolik není, ale přesto má mnoho co nabídnout. Ilustrace jsou skvělé, hraje všemi barvami a velmi vhodně jimi upírá pozornost na pocity lidí/mamutice při prožívání osamění, deprese. Matylda na to kápla a dostala se z toho, ne sama, za pomoci přátel. Mnoho lidí by si z ní mohlo vzít příklad. Však ona z toho pro každého vede cesta... Nebude tak rychlá, ale bude.

Bonda
04.11.2023 5 z 5

Kniha se spoustou smyslových detailů. S batoletem kniha na dlouhé hodiny, protože si u ní můžete vyhrát s tím, co je hebké, studené, křupavé, rychlé, barevné, hlučné... čím víc se do ilustrací noříte, tím víc toho objevíte. Zkoušeli jsme v knihovně číst dvouleťákům za použití "živého" ledu, zrcadla, skluzavek, krabiček a špachtlí... a blbli jsme. Přitom obrázky nejsou podbízivé. Děti od čtyř let může oslovit i zajímavé poselství ohledně smutku a jeho skrývání před ostatními. Kdo ví, možná je to jednou v těžké chvíli přiměje vstát a jít si od srdce popovídat s rodičem nebo kamarádem. Doporučuju také vyhledat si videa autorky, kde hezkým způsobem čte vlastní knihy.


bibi.r
08.09.2023 3 z 5

Pro děti 5+

Kniha mě docela zklamala. Na knížce je napsáno "Příběh o překonání úzkosti" a ono jako jo, ale vlastně hrozně okrajově a málo textu a určitě spíš pro starší děti.

potesenicist
27.08.2023 3 z 5

Zklamalo mě malé množství textu. Sdělení příběhu pěkné, hondě jsme si o tom nad knihou s dcerama povídaly, takže jako příležitost si popovídat o depresi dobrá, ale musela jsem si s tím hodně poradit sama a téma jim vnutit, protože samy k tomu neměly další dotazy a chtěly od toho jít rychle dál.
Pro šikovné rodiče dobrý začátek.

lucakuca
21.06.2023 5 z 5

Další citovka o citech pro děti.
"Přiznat, že se necítíme dobře, to chce někdy mamutí kus odvahy!"

Štítky knihy

samota mamuti úzkost pro děti od 3 let genetická metoda čtení (velká písmena)

Autorovy knížky

2023  89%Mega mamutice Matylda

Kniha Mega mamutice Matylda je v

Přečtených30x
Doporučených2x
Knihotéce2x
Chystám se číst14x
Chci si koupit3x
dalších seznamech10x