Medovník s pepřem

recenze

Medovník s pepřem (2022) 2 z 5 / Spuffy
Medovník s pepřem

Knížka mě zaujala na první pohled svou krásnou obálkou, kterou rozhodně dokáže upoutat. Anotace taky láká svým zajímavým prostředím divadla a příběhu neopětované lásky. Původní představa, jež mi utkvěla v hlavně byla, že to bude další skvělá romantická oddechovka. Ano ta obálka i nástin děje k tomu láká, jenže opak je pravdou. Uvnitř rozhodně nenajdete romantiku, nýbrž spíš trochu komický popis životních událostí Adriany, která je za mě chronicky zamilovaná do svého kamaráda Matyáše. I když o slovu kamarád bych možná mohla polemizovat.
Celý děj nebo tedy kapitoly jsou vlastně nasázeny na události kdy se ti dva potkávají. Stékání mají mezery někdy i měsíc a víc. Což není zas tak často, tudíž příběh skáče v časové ose dost rychle a ani se v tom moc nešlo orientovat. K tomu zde vystupuje nesčetné množství postav, osobně bych si teď asi nevybavila ani jednu. Jelikož se neustále střídali a něco víc o nich jsem se ani vlastně nedozvěděli.
Asi se najde někdo, kdo se v jejím příběhu vidí, věřím tomu. Já ovšem asi mezi ně nebudu patřit.
Dějově mi to spíš připomínalo autobiografii vztahu mezi ní a Matyášem. Což byl případ sám o sobě. Upřímně pořád nevím ani po dočtení co si o něm mám myslet. Stejně jako o závěru knihy. Žádný velký posun v jednání krom toho, že si sním přestala psát a vídat vlastně nebyl. Takové to bylo přeci i na začátku knihy.
-
Za recenzní výtisk ve spolupráci děkuji Humbooku a Humbooklogerům:--)

Komentáře (0)

Přidat komentář