Má své kouzlo

recenze

Dvůr trnů a růží (2016) 4 z 5 / Ladybug656
Dvůr trnů a růží

Dvůr trnů a růží - S. J. Maas

Má své kouzlo, ať tu knížku čtu poněkolikáté pořád mě fascinuje, inspiruje a dojímá. Úplně jsem zapomněla, že je kniha napsaná na motivy krásky a zvířete, také jsem vypustila celou Smlouvu víl a lidí, což mi přišlo hodně zajímavé.

Ne prostě nedokážu nenávidět Tamlina, vždyť se chová tak hezky k Feyre a její rodině. Autorka má neskutečný talent, že jí vždycky na všechno skočím. Doufám, že se můj názor na něj změní po přečtení druhého dílu.

Feyre je a bude asi navždy mojí oblíbenkyní. Líbí se mi jak je odvážná, že jen tak sedí, ale jedná a myslí i na svojí rodinu, úplně by se pro ně rozkrájela, touto vlastností mi připomíná mojí babičku.

Q: jakou knižní sérii / knihu byste nejraději viděli zfilmovanou?
Já rozhodně Dvory!

Anotace: Když devatenáctiletá lovkyně Feyre zabije v lese vlka, odvleče ji podivný tvor do svého doupěte, které se ukáže být jiným světem. Tam zjišťuje, že únosce není zvíře, ale Tamlin – jedna z nesmrtelných bytostí, které kdysi vládly světu. Nenávist se postupně mění v lásku a Feyre musí přijít na způsob, jak zachránit tajuplný svět i svého únosce.

Komentáře (1)

Přidat komentář

kopeceli
13.03.2023

Děkuji za recenzi. Nečetla jsem dříve tento druh knih, ale dospívá mi dcera, zajímá mne, co jí doporučit ke čtení. Zkusím si tedy přečíst Dvůr trnů a růží, jestli je opravdu tak dobrý.