"Všechno je tak krásné"

recenze

Fraktální šum (2023) 5 z 5 / Ladybug656
Fraktální šum

A především je nekrásnější tato kniha...

Za kterou moc děkuji @humbook a #humbookblogeri #spoluprace

Příběh popisuje vesmírnou výpravu do neznáma. Z počátku se může zdát, že se bude jednat o jednoduchý děj. Vůbec bych ale nečekala to co přišlo...

Alex hlavní hrdina příběhu je velice sympatický, jako každý člověk si zrovna prochází jistým smutnějším obdobím, které na něj má určitý psychický dopad. Vlastně během čtení se snažíte zjistit co se stalo.

Zároveň, ale jako xenobiolog se vydáváte prozkoumat planetu Talos.

Svým způsobem mi tato kniha připomíná každodenní život (máte cíl, jisté poslání), dalo by se říct, že náš život je také "vesmírná výprava". Všichni toužíme dojít na konec naší cesty (výpravy).

Alex ho taky měl. Každý krok, který udělal vpřed, zmenšoval mou touhu dostat se na konec jeho dlouhé cesty. Konce, kterého jsem se obávala, ale taky mě lákal. Bylo na něm něco přitažlivého... A tak jsem četla stránku za stránkou, nadsvětelnou rychlostí, jen abych zjistila, jak to dopadne. A musím vám říct, že všechno je tak krásné!

A tohle se mi na knize líbilo nejvíc, symbolismy, přirovnání, každičký detail...

Není nic co bych, knize dokázala vytknout. Na zadních stránkách se opět nachází slovníček pojmů, což je fajn, protože v případě potřeby nemusíte listovat celou knihou. Alexovu cestu doprovází několik obrázků (sice jich není tolik jako ve SVH, ale aspoň něco ne?) A hvězdná mapa se světelnou vzdáleností mezi planetami, nesměla chybět. Opět to měl Paolini vymyšlené do nejjemnějšího detailu.
PS: Doporučuju Vám vyhledat Inarë

Pokud se Vám líbilo Spát v moři hvězd, tohle si musíte přečíst, a ti z Vás, kteří jste tuhle sci-fi ságu nečetli, zkuste tuhle knihu, překvapí Vás.

Mě teda vyrazila dech.

Komentáře (0)

Přidat komentář