Lidé odvedle

recenze

Lidé odvedle (2023) 5 z 5 / Jenda744
Lidé odvedle

Dnes bych vám rád představil další z knih, které mě dokázaly zaujmout. Jde o psychothriller Lidé odvedle, jejímž autorem je britský novinář, moderátor a spisovatel Tony Parsons.

Tony ve své nejnovější knize vypráví příběh manželského páru: Lany a Romana Wadeových. Ti se rozhodli opustit byt ve velkoměstě a přestěhovali se do útulného domku v hrabství Oxfordshire. Nešťastné vzpomínky přenechali minulosti a chtějí si užívat bezstarostnou přítomnost. Ale skutečně bude bezstarostná? Sousedé v jejich nové komunitě se zdají být sympatičtí. Přesto se Lana nemůže zbavit divného pocitu: v novém domově si nemůžu zvyknout. Postupně se ukazuje, že nic není takové, jak se původně zdálo. A někteří ze sousedů mají svá tajemství. Co před Wadeovými skrývají? A v jakém nebezpečí se Lana a Roman nevědomky ocitnou?

I další Tonyho příběh má neskutečné grády. Okamžitě jsem se do něj začetl a nejraději bych ho vůbec neodkládal. Tušíte, že je v příběhu něco úplně špatně, jenom přesně nevíte, co to je. A tak otáčíte stránku za stránkou a čekáte, kdy dojde k velkému odhalení. Nebojte, dočkáte se.

Mám rád autorův styl psaní, ale vzhledem k tomu, kolik z jeho předchozích děl jsem již přečetl, nejde o žádné velké překvapení. I když téma samo o sobě není originální - i já už jsem četl několik příběhů podobného typu - nenudil jsem se. Naopak Tony svůj příběh sepsal tak, že mě dokázal zaujmout. Můžete se těšit i na nečekané zvraty a pestré charaktery postav, které do příběhu zapojil. Nechybí napětí a postupná gradace. Jediné, co mohu autorovi vytknout, je určitá překombinovanost příběhu, ale na druhou stranu: na mě to asi fungovalo a čtení jsem si opravdu užil.

Tony Parsons má na svém kontě již mnoho knih. Řadu z nich jsem přečetl i já. Myslím, že svým stylem psaní dokáže oslovit muže i ženy i já sám jsem toho příkladem. Často se ve svých vyprávěních zabývá problémovými vztahy a citovými dramaty. A jinak tomu není ani tentokrát. Pokud máte podobná témata rádi i vy, rozhodně byste si neměli Lidé odvedle nechat ujít.

Komentáře (0)

Přidat komentář