LES V DOMĚ

recenze

Les v domě (2023) 5 z 5 / Galloway
Les v domě

Jako první věc musím upozornit, že TATO KNIHA NENÍ PRO SLABŠÍ POVAHY!

Už od začátku je opravdu těžké tento příběh číst. Cácora bydlí s maminkou a tatínkem u babičky a u dědy. Pro někoho by to mohlo být šťastně dětství, pro tuto holčičku je tomu bohužel naopak. Babička ji neustále straší nějakými příběhy nebo ji kritizuje, že je k ničemu a jenom překáží. Také neustále slyší výtky ke svému tátovi. Když se mu o tom ale jednou zmíní, otec od nich odejde. A od té doby je vše jen horší a horší. I když vlastně už i předtím to bylo hrozné.

Čím víc jsem četla, tím hůř jsem se cítila. Střídaly se ve mně různé emoce – smutek, vztek, lítost, znechucení. Celou rodinu jsem nenáviděla už od začátku a nechápala jsem, jak k ní můžou být tak zlí. Až cácora vyrostla, zachovala se bohužel také opravdu hnusně k jednomu chlapci, a já začala být naštvaná i na ní.

Rozpletení celého příběhu mi vyrazilo dech a bylo mi fyzicky i psychicky opravdu zle. Bohužel je zde také plno nedořešených věcí a já v hlavě budu mít stále ještě dost otazníků, a ještě dlouho v hlavě budu řešit, jak se tohle může dít.


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Nečekaně mrazivý román od autorky bestsellerů Hana, Tiché roky, Listopád. Říkají jí cácora a vypadá to, že je na světě nedopatřením a jakoby navíc. Otec kamsi zmizel při povodních, matka utíká před odpovědností k milencům a alk... více


Komentáře (1)

Přidat komentář

RMarkéta
05.03.2024

Velmi pravdivá recenze. Mornštajnová sáhla po těžkém a závažném tématu, které opravdu není pro slabší povahy.