Láska přes hranice světů

recenze

Láska přes hranice světů (2023) 4 z 5 / renulka16
Láska přes hranice světů

Ryder je už pět let mrtvý, uvězněný mezi životem a smrtí, neviděn živými. Jen se toulá ulicemi a sleduje Maggie, dívku, do které se bezmezně zamiloval. Ale jedna deštivá noc všechno změní. Když se Maggie dostane do smrtelného nebezpečí, Ryder neuváženě využije náhodné cizí tělo a zachrání jí život.
Proč nešel kolem někdo jiný? Proč to musel být zrovna Charlie, nafoukaný lamač srdcí a idol všech holek ve škole? Ryder se trápí, potřebuje být znovu nablízku své lásce, i když nemůže být úplně sám sebou. Má Maggie říct pravdu, že jejím skutečným zachráncem a klukem, do kterého se zamilovala, není Charlie, ale on?


Láska přes hranice světů je čtení pro mládež, ale na druhou stranu, sedne perfektně všem něžným a romantickým duším.
Když jsem knihu začínala číst, myslela jsem si totiž, že já cílovou skupinou nebudu. Kdybych tak tušila, že právě naopak. Tato kniha mi sedla naprosto skvěle.

Autorka píše velice poutavě, něžně a umí krásně zakomponovat do knihy těžká témata jako bolest, ztrátu blízkých, odmítnutí či nepochopení. Tento příběh je za mě naprosto originální a ač je tam jedna věc, která nebyla vysvětlena a trochu mě vrtá hlavou, tak se opravdu jedná o výborné čtení.
Díky tomu, že kniha je krátká a psána větším písmem, věřím, že knihu přečtete na jeden zátah, stejně jako já.

Příběh jako takový je sice svým způsobem předvídatelný, ale samotný závěr je dost překvapivý. Možná ho trochu člověk očekává. Ale když však nastal, přemýšlela jsem nad tím, jestli je to vlastně dobrý či smutný konec... Každopádně k této knize pasuje a kdyby byl jiný, asi by to nebylo to pravé.

Co se týče romantické linky. Ta je psána opravdu krásně, pomalu. Je velmi uvěřitelná a láska Ryder k Maggie je tak silná, jak jen může být a věřím, že takovou lásku by si přála většina z nás.

Takže pokud váháte jestli si knihu přečíst, protože třeba nejste cílová skupina a nebo si myslíte, že láska "přes hranice" by vás nemusela bavit, tak se nebojte, určitě toho nebudete litovat!


Láska přes hranice světů Láska přes hranice světů Josie Williams

Příběh o ztrátě, touze a lásce dvou milenců, které rozděluje život a smrt. Bojují se svou vlastní osamělostí, aby poprvé našli lásku. Ryder je už pět let mrtvý, uvězněný mezi životem a smrtí, neviděn živými. Jen se toulá ulicem... více


Komentáře (0)

Přidat komentář