Láska přes hranice světů

Láska přes hranice světů https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514806/bmid_laska-pres-hranice-svetu-EIc-514806.jpg 4 51 23

Příběh o ztrátě, touze a lásce dvou milenců, které rozděluje život a smrt. Bojují se svou vlastní osamělostí, aby poprvé našli lásku. Ryder je už pět let mrtvý, uvězněný mezi životem a smrtí, neviděn živými. Jen se toulá ulicemi a sleduje Maggie, dívku, do které se bezmezně zamiloval. Ale jedna deštivá noc všechno změní. Když se Maggie dostane do smrtelného nebezpečí, Ryder neuváženě využije náhodné cizí tělo a zachrání jí život. Proč nešel kolem někdo jiný? Proč to musel být zrovna Charlie, nafoukaný lamač srdcí a idol všech holek ve škole? Ryder se trápí, potřebuje být znovu nablízku své lásce, i když nemůže být úplně sám sebou. Má Maggie říct pravdu, že jejím skutečným zachráncem a klukem, do kterého se zamilovala, není Charlie, ale on?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

The Wanderer , 2021


více info...

Přidat komentář

lucakuca
28.03.2024 3 z 5

Lovestory no, maji se rádi, pak nějaké překážky a..
Čtivé, oči zůstaly suché.

okeey
17.03.2024 5 z 5

Zemřeš, najednou se díváš na své tělo jako někdo cizí, objeví se světlo, ale nechceš za ním jít, i když Tě láká tím nejpříjemnějším způsobem, ale ty nechceš opustit svou rodinu a kort teď, když truchlí. A co se stane, když za světlem nepůjdeš? Zmizí. Budeš tu bloudit už navždycky jako Ryder, naše hlavní postava. A co teď se vším tím časem? Narazí na Maggie, dívku, kterou si na první pohled zamiluje, ale Maggie je živá a Ryder mrtvý. Roztáčí se kolotoč událostí.
Kniha je velmi dobře napsaná, krásně se četla. Oceňuji originální námět a hezky promyšlenou dějovou linku.


meredith6677
27.01.2024 4 z 5

Kniha mi byla doporučena kamarádkou, a tak jsem si jí sehnala. Musím ale říct, že i když mi hlavní postavy byly sympatické a příběh byl poutavý, nějakou dobu jsem se do knihy dostávala. Možná díky vědomí, že je to takový posmutnělý příběh o opuštěnosti, ale nakonec jsem přeci jen knihu dočetla a při posledních asi 100 stranách se už pak četla jedním dechem s tím, že prostě potřebuju vědět, jak to dopadne.
Byla to nakonec milá, romantická kniha, u které mi nejednou nezůstalo oko suché. Upřímně doporučuji cca od 12-13 let.

Jane2016
23.01.2024 4 z 5

Láska přes hranice světů, knížka s tak nádhernou obálkou, že si ji prostě musíte přečíst! A to i v případě, že nejste cílová skupina. Já, ačkoliv také nejsem cílovka, jsem se zařekla, že musím číst méně mordů a víc se zaměřit na romantiku a dobře jsem udělala!

Láska přes hranice světů je totiž krásný a dojemný příběh. Během čtení se ve mně vystřídalo tolik pocitů. Smutek, dojetí, ale vesměs i radost. Ke konci příběhu, přiznám se, mi dokonce ukápla slza! A to se moc často nestává (Kor u knih s označením Young adult). Příběh hodnotím opravdu velmi dobře a doporučuji jej všem, kteří milují romantické příběhy, tenhle je totiž opravdu velmi nevšední.

Škoda, že autorka Josie Williams nenapsala více knih, rozhodně bych se pustila i do dalších! Ale co víme, třeba v budoucnu ještě s něčím přijde!

Danago
22.01.2024 5 z 5

Neuvěřitelně krásná a milá knížka. Takto si já představuji romantiku. Asi je pro mě daleko zajímavější romantika pro náctileté. Příběh má velmi originální téma, je to tak trochu duchařina. Je jednoduchý , respektuje současnost je velmi čtivý a nekomplikovaný. Hlavní hrdina vám určitě přiroste k srdci.
Určitě doporučuji dívkám od 13ti let.
Moc dobře napsaná knížka.

Vruznychsvetech
02.01.2024

Posmrtný život. Téma, které mě osobně něčím neskutečně baví a zajímám se o něj. Láska přes hranici světů je jak už název napovídá romantická kniha s ojedinělou romantickou linkou. Mimo to, že se jedná o slowburn prochází láska mezi životem a smrtí.

Hlavní hrdina Ryder mi byl od začátku sympatický. Líbily se mi jeho myšlenkové pochody a zajímalo mě, co dalšího vymyslí. Bavilo mě číst o jeho minulosti i o jeho zájmech v součastnosti. Jenže nikdo není dokonalý a tak i on měl věc, která mě po čase začala neskutečně vytáčet. Jeho neúnavné vzdychání a prahnutí po jedné konkrétní ženě bylo po čase už hrozně otravné.

Jako velký bonus téhle knihy beru styl psaní. Bylo to napsané velmi jednoduše a čtivě. Stránky i kapitoly ubíhaly rychle a nutilo tě to číst dál.

Zároveň celá myšlenka toho posmrtného světa, která by klidně mohla být o neviditelnosti reálných lidí mi přišla zajímá hlavně v tom, jak na to koukaly i jiné neživé bytosti.
Ta radost z toho, když hlavního rodinu někdo konečně viděl byla nepopsatelná. Líbilo se mi, že i když dělal něco, co nebylo třeba úplně morálního, tak si uvědomoval že to není správné.

Za mě osobně to byla zajímá knížka pro asi spíše mladší YA čtenáře, kteří toho třeba nemají ještě tolik načteno anebo si nelibují ve složitých a spletitých fantasy při kterých musí hodně uvažovat. Tohle je spíše taková oddechovka se zajímavým světem a za mě osobně hezky popsanou slowburn.

Luciluc
20.12.2023 4 z 5

Na knihu jsem náhodou narazila v dětském oddělení naší knihovny, a i když už dávno nejsem cílová skupina, zaujala mě anotace, a rozhodla jsem se ji přečíst. Téma duší a posmrtného života mě zajímá a tak jsem byla zvědavá, jak s ním autorka naloží. Ze začátku jsem byla nadšená, Ryder mi byl hodně sympatický, jeho přemítání o životě (po životě) mě bavilo. Pak se ale dostavilo lehké zklamání. Maggie mi zrovna dvakrát sympatická nebyla, i když mi bylo líto, jaký měla osud, nedokázala jsem se do ní vcítit. Vadilo mi Ryderovo časté „vzdychání“ po tom, jak je do Maggie zamilovaný a jak je úžasná. U Maggie mi vadila většina jejich myšlenkových pochodů vůči Charliemu. Ryder na mě působil vyspěle, líbilo se mi, jak se k Maggie choval. V knize bylo pár momentů, které mě přiměly přemýšlet o „vyšších věcech“, ale jinak to bylo klasické YA. Z postav mi byla ještě sympatická Ryderova kamarádka Jade. Příběh se mi četl dobře a rychle. Konec nebyl žádné velké překvapení, čekala jsem, že to takto dopadne, jen mě překvapil „způsob provedení“. Škoda, že autorka více nevyužila potenciál tématu. Hodnotím jako lepší nadprůměr a mladším čtenářům doporučuji k přečtení.

MAU256
10.12.2023 5 z 5

"Spolu," pronesu chraptivým hlasem plným emocí, vykročím ke světlu a držím přitom Maggie za ruku. "Spolu," přitaká Maggie. Navždy spolu.


Přííběh Rydera a Maggie, on je již 5 let po smrti a stále se potuluje po světě, protože propásl svoji šanci odejít, ona má na světě už jen babičku, která ale také umírá, takže na světě zůstane sama, i když nyní u pěstounů, kteří jí moc milují. Setkání Rydera a Maggie přichází v momentě, kdy jí zachrání život, jenže život každého z nás je na tomto světě omezený a on chtěl změnit její osud. Jejich příběh byl smutný, musím přiznat, že mi nejedna slza ukápla. Ale určitě doporučuji tuto knížku přečíst.

ivetapl
05.11.2023 5 z 5

Po delší době #slowburn kniha. A já si ji totálně užila.

Věříte na něco mezi životem a smrtí? Já si myslím, že něco kolem nás je. A kdyby to bylo tak, jako je to rady v knizeasi bych tam chtěla zůstat
.
Ryder se mi jako postava moc líbil. Třebaže se choval sobecky. Ovšem chápu jeho touhu po doteku, po připomínce života. Touhu po tom být s Maggie.
.
,,Je mi jedno, že ji miluješ! Jsi mrtvý, Rydere. MRTVÝ!
Druhou šanci už nedostaneš. Jednu už jsi měl s umřel jsi! Ty s touhle holkou nikdy nemůžeš být šťastný až do smrti, to prostě nejde. Tohle, prskne a mávne kolem nás rukou, ,, je všechno co máš. Tohle je ve tvé pohádce až navěky. A možná nebudeš ani šťastný, je to spíš docela mazec, tenhle položivot, ale musíš si s tím poradit co nejlíp.
,,Fajn, ale třeba mi tohle nestačí!
.
Maggie byla milá a osamocená holka. Její postava se mi také líbila, ale dost mě mrzelo, co vše v životě prožila. Když se pak objevil Rydernebo mám říct spíš Charlie?
.
Tenhle příběh mě opravdu dostal. Kniha se četla sama. Ten konec? Tohle jsem opravdu nečekala. Měla jsem v hlavě jiný scénář konce. Ovšem nemůžu říct, že bych nebyla spokojena s tím, jak to vlastně dopadlo.
.
Poslední kapitola je z pohledu Jade, kamarádky Rydera. Taky zemřela a byl z ní potulný duch společně s ním. Ona na to, co Ryder dělal měla svůj názor a ten názor taky chápu.
.
Pokud hledáte jednohubku, o nešťastné lásce mezi životem a smrtí, tak tohle můžu doporučit. Možná je kniha pro mladší čtenářky, ale mě za srdce chytla.

Knihotyna
29.08.2023 4 z 5

Představte si dva mladé lidi na střední škole.
Maggie je samotářka a podivínka, žije u pěstounů a snaží se trávit čas se svou nemocnou babičkou, líbí se jí jeden z kluků ze školy, ale ani nedoufá, že by ho někdy mohla zajímat.
Ryder je sportovec, je milý, gentleman tělem i duší. Zamiloval se do Maggie.
Nuda, že? Jenže je tu problém. Ryder je už pět let mrtvý. Tak jak je možné, že s Maggie mluví a schází se s ní?

Celé čtení jsem byla na vážkách. Kniha je napsaná ze dvou pohledů - Maggie a Rydera. Ryder je mrtvý a tak se v knize poměrně často objevuje téma smrti či umírání - pokud jste citlivější povahy, možná vám to nebude dělat dobře (mně mnohdy nedělalo). Pak se odvíjí příběh, který mě nějak více nezasáhl. Dva mladí lidé. Ale posledních 50-60 stran mé hodnocení a dojem z knihy změnilo!

Máte rádi film Duch nebo Město andělů? A zajímalo by vás, jak by příběhy vypadaly propojené a jejich hlavním hrdinům by bylo -náct? Pokud ano, tak se po knize podívejte!

Mnohdy silné čtení s koncem, který jsem rozhodně nečekala!

P.ary
30.07.2023 4 z 5

Krásná romantická knížka pro mladé.... je použit jednoduchý styl psaní, takže se kniha čte opravdu dobře...

veronika0382
28.07.2023 5 z 5

Další klasická young adultka pro náctileté? Ani náhodou, tenhle neobvyklý příběh si získá čtenáře každého věku. Já si ho tedy náramně užila, i když náct mi bylo no, ehm, už je to víc jak dvacet let. Neotřelý román z pohledu sedmnáctiletého chlapce, který je už pět let mrtvý. Jako duch se potuluje mezi námi a zamiluje se do šestnáctileté živé dívky. No nezní to lákavě? Pro mě tedy určitě. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách :)

ivetdos
14.07.2023 4 z 5

Překvapilo mě, že cílovkou jsou čtenáři 10-15 let, ale i tak jsem si čtení opravdu užila. Přestože témata tu nejsou úplně veselá - ztráta blízkých, smrt, osamění, neopětovaná láska - musela jsem se většinu času usmívat, jak to bylo milé, lehké a nevinné. Asi je divné to u této knihy říct, některé z vás by asi mohla trochu rozvibrovat, ale mě pohladila po srdci. Děj není hloupý, má několik zvratů, ale i tak se ubírá směrem, který asi budete očekávat, závěr vás však nejspíš překvapí. Slza mi tedy neukápla, jako ostatním čtenářům, ale měla jsem chuť oba hlavní hrdiny na konci obejmout.

Velmi lehce napsané, stránky mizí pod rukama, ráda jsem se ke knize vracela. Něco takového jsem potřebovala číst. Pokud tedy budete chtít něco nenáročného, laskavého, kde je velká láska, ale žádná erotika, budete počítat s tím, že čtete knihu pro velmi mladé čtenáře a nevadí vám téma smrti, pak je to skvělá volba. Tak trochu film Duch pro mladé :-) Já byla spokojená, v rámci svého žánru doporučuji!

mischa5364
13.07.2023 3 z 5

Umíte si představit vídat svoji lásku a nesmět se jí dotknout, mluvit na ní nebo si jen užívat společné chvíle? Vše toto musí Ryder snášet. Dokud není Maggie v ohrožení života a on neváhá ani minutu, aby svoji lásku zachránil. Tady ta YA se Vám dostane pod kůži. Ať už z pohledu Rydera, který nám tu popisuje život na druhé straně. A nebo z pohledu Maggie, která sice žije svůj život, ale stejně jako Ryder je osamělá.
Musím říct, že druhá strana je tu vykreslená užasně. Z toho mi šel až mráz po zádech. Konec knihy pro mě byl překvapením, trochu jsem počítala s jiným koncem.
Takže pokud sháníte oddychovku, mohu jen a jen doporučit.

_Brunetka_
12.07.2023 4 z 5

Pro upřesnění, hodnotím 4,5*.

Nádherná knížka, která si postupně získala každý kousek mého srdce. Autorčin styl psaní nebyl nijak uspěchaný, ale přesto mě skvěle dokázal připoutat k příběhu. Ten mě pohltil, bavil a moc jsem si tam přála někdy vstoupit a napomoct některým situacím. Námět je originální, což považuju za velké plus. V knižní podobě jsem se s něčím takovým ještě nesetkala. Jsem ale velkým fanouškem filmů Duch a Seznamte se, Joe Black pokud se taky řadí k vašim oblíbencům, tato kniha by vám rozhodně neměla uniknout. Hlavní postavy jsem si zamilovala a stopa po nich v mém srdci už snad zůstane napořád. Opravdu perfektně se k sobě hodily a v momentě, co se potkaly, jsem měla pocit, jako by k sobě dva dílky puzzle po dlouhé době strachování se z věčné samoty našly svého parťáka. Romantické lince nemám co vytknout. Byla uvěřitelná, postupně plynoucí a opatrná. Měla jsem neskutečnou radost z jejího sledování a štěstí hlavních hrdinů jsem pociťovala ve vlastních buňkách. Čtení je to citlivé a plné emocí, které se autorce podařilo velmi dobře vykreslit a tím je na vás přenést. Budete cítit radost, smutek, strach, bolest, I nějaká slzička se mi v očích mihla. Oceňuju také to, že jsou tu zakomponována vážnější témata jako ztráta blízkého člověka, samota, Po konci nemůžu být šťastnější. Závěrem, tuhle knížku doporučuju absolutně všem, kteří v sobě skrývají beznadějně romantickou duši.

kristy.books
15.06.2023 4 z 5

Láska přes hranice světů je príjemný YA príbeh (nielen) o prvej láske, i keď trochu horkosladký. Príbehy o duchoch mám rada, predovšetkým filmové a seriálové, preto ma zaujala i táto novinka. Po dočítaní môžem povedať, že moje očakávania boli naplnené a čítanie som si užila.

Ryder pred 5 rokmi zomrel a jeho duch teraz blúdi po svete, pretože nestihol prejsť "do svetla". Aby necítil len prázdnotu, často navštevuje nemocnice a chorých ľudí, ktorým nezostáva už veľa času. Krátko po smrti ho totiž na chvíľu vidia a jemu i tento obmedzený kontakt pomáha. Našťastie, mal aspoň svoju parťáčku Jade, ďalšieho potulného ducha, takže nebol celý čas úplne sám. Neviem si predstaviť, že by som takto "žila", človek si pri čítaní podobných príbehov uvedomí, že by si mal viac vážiť, to čo má a nebrať to ako samozrejmosť.

Svet duchov tu nebol nejako detailne popísaný alebo originálne spracovaný, no ani mi to nechýbalo, príbeh bol primárne zameraný na romantickú linku. To, ako autorka túto vec poňala, bolo pre potreby tohto príbehu dostačujúce (aspoň podľa mňa).

Maggie to nemala tiež jednoduché. Otca nepoznala, mama je zomrela, najnovšie ochorela i stará mama, a tak sa dostala do pestúnskej starostlivosti. S babkou mala krásny vzťah a s láskou sa o ňu starala najviac, ako mohla. Bola to introvertka, keď bola nervózna, mala vo zvyku tárať piate cez deviate, nemala veľa kamarátov, ani v škole nepatrila k obľúbeným žiakom, no našťastie, mala aspoň knihy a hudbu, ktoré jej pomáhalo prečkať ťažké časy. Občas by som ju najradšej objala, aby som ju aspoň trochu utešila.

Romantická linka medzi dospievajúcim dievčaťom a duchom mladého chlapca sa mi páčila. Ich vzťah bol milý, rozkošný (neraz som mala na tvári prihlúply úsmev), no zároveň i poriadne komplikovaný. Bola som zvedavá, ako sa to všetko vyrieši, pretože aby sa mohli vidieť, potreboval si Ryder "požičať" telo niekoho iného, čo však nemohlo fungovať dlhodobo.

ydnac
11.06.2023 4 z 5

KDYŽ SE ZAMILUJE DUCH....

Tak to má opravdu hodně těžké.
Ono totiž nemít žádné tělo a obdivovat svoji lásku z povzdálí není úplně to pravé ořechové.
Ryder je už pět let po smrti, chodí ulicemi, navštěvuje nemocnice nebo domy pro seniory a čeká, až někdo z nich zemře, aby ho uviděl a tím potvrdil jeho posmrtnou existenci.
Patnáctiletá Maggie nemá ani tušení, že tajně sleduje i jí a že se do ní zamiloval.
Jak to ale udělat, aby se mohli setkat?
Šlo by to?

Něžný příběh o první lásce.
Smutný a zároveň krásný.

Ketfl
10.06.2023 4 z 5

Kniha mě velice mile překvapila. Sice je určena pro mladší čtenáře, ale myslím si, že potěší i čtenáře o něco starší. Autorka má neskutečně hezký a příjemný styl psaní, takže se to celé skvěle čte. Téma je za mě uchopeno zajímavě, i když to má celé melancholický nádech. Hlavní hrdina Ryder je totiž už pět let po smrti a po světě se pohybuje jako potulný duch. I přesto se ale dokáže zamilovat do Maggie. Jediný problém je v tom, že Maggie je na rozdíl od Rydera naživu.
Když je Maggie ohrožena na životě, Ryder nemešká a vstoupí do těla jiného chlapce, aby svou milovanou zachránil. Brzy jsou hlavní postavy (i čtenáři) postaveni před zásadní otázky. Co je ještě v pořádku, a co je sobectví?
Přiznám se, že jsem s hlavním hrdinou opravdu hodně prožívala to neštěstí, když člověk nemůže být s tím, koho miluje. Autorce se opravdu podařilo mě několikrát rozplakat. Jestli končí kniha happyendem, to asi záleží na úhlu pohledu. Každopádně příběh se dle mého názoru autorce opravdu povedl. Pěkné.

evineckY
01.06.2023 4 z 5

Je něco potom?
Kniha je psaná jednodušším stylem, taková něžná romantika pro mladistvé, při které mi utíkal čas.
Něco mi to připomíná a v tomto duchu už jsem knihu četla, ale s úplně jiným závěrem.
I když kniha končí nešťastnou nehodou, lépe skončit nemohla Snad bude pokračování.

Kristy.Seb
31.05.2023 4 z 5

Naprosto skvělý téma. Skvělý příběh, skvělé zpracovaný... Nejen co se týká světem mezi životem smrtí, ale především samotou.

Štítky knihy

romantika

Autorovy knížky

2023  84%Láska přes hranice světů

Kniha Láska přes hranice světů je v

Právě čtených2x
Přečtených58x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených2x
Knihotéce90x
Chystám se číst75x
Chci si koupit18x
dalších seznamech1x