Láska nejen k vaření

recenze

Mluvit o ex… není dobré pro sex (2018) / Ivuska.09
Mluvit o ex… není dobré pro sex

Nakladatelství MOBA přišlo v dubnu na český knižních trh s dalším skvělým románem pro ženy od mé oblíbené Aleny Jakoubkové. Její knihy se pro mě staly symbolem letního odpočinku. Zatím jsem nenarazila na žádnou, která by mě zklamala. Naopak. Mám ráda její styl, kterým píše. Mám ráda její hlavní hrdinky, které se bojovně vrhají do života i vztahů. Často přímo po hlavě.

Ani kniha Mluvit o ex... není dobré pro sex mě nezklamala. Hlavní hrdinkou je sympatická Ella, která to v životě neměla jednoduché. Její rodiče si ji pořídili příliš mladí, rozhodně tenkrát nebyli připraveni na závazek v podobě dítěte. Naštěstí však měla skvělou babičku, která se o ni s láskou starala a vytvořila ji laskavé rodinné zázemí. Některé chyby se však v životě neustále opakují, takže i Ella v pouhých šestnácti letech podlehla šarmu jednoho frajírka a obrovského sukničkáře. Tento muž vždy dosáhl všeho, co chtěl. Prostě si to vzal. Jedna jediná společná noc však nezůstala bez následků. Ella se naštěstí zachovala úplně jinak než její vlastní rodiče. Dokázala se postavit na vlastní nohy a postarat se o svou dcerku Lili. Samozřejmě s pomocí babičky, která ji vždy byla oporou.

Asi vás nepřekvapí, že po takových zkušenostech má Ella velmi chladný vztah k lásce. Zamilovaná byla vlastně jenom jednou. Jenže do muže, který si chtěl jen užít a využíval k tomu jednu dívku za druhou. Lásku postupně vystřídala nenávist. Teď už je dospělá, ale bojí se jedné věci: zamilovat se.

Tento příběh je vyprávěním samotné Elly a odehrává se během několika let. Ella se ve vzpomínkách vrací do doby, kdy byla ještě malou naivní dívkou. Dozvíte se, čím si ve svém životě musela projít a s čím vším se musela vyrovnat. To však stále není všechno. Ella má totiž jednu velkou vášeň: miluje vaření. Už jako malá se motala pod nohama svému prastrýčkovi v kuchyni, který ji postupně předával zkušenosti ze své restaurace. Už tehdy měla jasno o své profesní dráze. Splní si někdy své sny? Právě láska k vaření ji přinese řadu nesnází. Kvůli ní se po letech znova dostává do kontaktu s osobou, kterou by už raději nikdy neviděla. Jenže všechno zlé je pro něco dobré. Možná, že právě díky vaření dostane šanci prožít opravdovou lásku. Otevře někdo dveře k jejímu srdci a ukáže ji, jak blahodárně může láska působit?

Mluvit o ex... není dobré pro sex je příjemným románem pro ženy, které chtějí znát příběh dívky, jenž se z naivního mláďátka promění v životem ošlehanou ženu. Základem jsou (podobně jako v dalších jejích dílech) rodinné peripetie a trampoty s láskou, což je něco, čím čas od času nepohrdne žádná žena.

Komentáře (0)

Přidat komentář