Láska ke dřevu a lesu

recenze

Tajná řeč stromů (2014) / RenataP
Tajná řeč stromů

Jednoduše řečeno je tohle kniha o lásce k lesu, dřevu a přírodě. O lásce, která vznikala u malého kluka a která sílila tím, že směl v tomto prostředí pobývat a rozvíjet se. O to více fascinující je pak to, jak jednoho dne přišel na úžasný podnikatelský nápad, jak využít dřevostavby, jak je zpracovávat tím nejpřirozenějším způsobem vůbec.

Mne osobně velmi inspiroval autor jako člověk, jeho příběh, jeho houževnatost, cílevědomost a fakt, že nikdy neuhnul z cesty a přesně věděl, že něčeho dosáhne, že jeho láska a toužení se jednoho dne splní - a to se také stalo.

Trocha ezoteriky - ano, duše mají stromy, mají své cykly, své životní příběhy a co si z knihy zapamatuji je fakt, že stromy cítí jeden druhý a i podle stavu nebo životního cyklu svého souseda přizpůsobují své vlastní čerpání živin kořeny nebo svůj vlastní růst. A že jsou i roky, kdy stromy v lese svůj růst zpomalují, protože - no protože taky odpočívají.
Opravdu krásné a hladivé povídání, které ocení jak architekti, stavaři a milovníci podnikání se dřevem, tak i obyčejní lidé, kteří si z příběhu zase vytáhnou to své.
Takže...
Jednička s hvězdičkou!
Renata

Komentáře (0)

Přidat komentář