Kulinářské krimi

recenze

Ďábelské ovoce (2023) 5 z 5 / Maru.Maruska
Ďábelské ovoce

Znáte německého spisovatele Toma Hillenbranda? Mám pro vás totiž jeden skvělý tip na čtení! Nakladatelství MOBA nedávno vydalo jeho kulinářské krimi s názvem Ďábelské ovoce. Nechte se zlákat tímto neobvyklým žánrem a pokud vás má recenze zaujme, hned se pusťte do čtení.

A o čem kniha vypráví? Hlavním hrdinou je kuchařská hvězda Xavier Kieffer, který si v Lucembursku otevřel malou restauraci s místními specialitami. Xavier si společně se svými hosty užívá svůj vytříbený kuchařský um až do chvíle, kdy v jeho restauraci zemře respektovaný gastro kritik. A postupně se přidají i další podivné okolnosti, které je třeba prošetřit. A kdo myslíte, že se pustí do pátrání? Tušíte správně: sám Xavier! A během pátrání bude ohrožen i jeho vlastní život! Hádejte, co odhalí? Detaily vám prozradit nemohu, ale můžete se těšit třeba na pořádný skandál!

Už dlouho jsem si říkala, že čtu řadu knih za sebou s podobným tématem: ve výsledku jsou jedna jako druhá. Šablonovité, s podobnou zápletkou. Jako kdyby autoři už nedokázali vymyslet nějaké originální téma! A vida: panu Hillenbrandovi se to opravdu povedlo. Odhalí vám totiž kulinářský svět plný kvalitních pokrmů i tvrdých konkurenčních bojů. Jeho kniha je plná nečekaných zvratů. Vždyť kdo by čekal, že kuchařská hvězda se vydá po stopách zločinu? Zkrátka zaujalo mě prostředí, do kterého autor svůj nový příběh zasadil. Nechybí ani zajímavá zápletka, kterou si autor naprosto získal mou plnou pozornost a jistě osloví i vás! Počítejte s tím, že nahlédnete do gastronomie a nejspíš i vás během čtení bude tzv. honit mlsná. Rovnou si tedy předem připravte něco, co vaše chuťové pohárky uspokojí, ať nemusíte odbíhat od čtení.

I já jsem zvyklá především na severské krimi, tato kniha byla úplně jiná, samozřejmě v pozitivním slova smyslu. Hledáte-li nějaké netradiční vyprávění s kriminální zápletkou, pak je toto kulinářské krimi tím pravým právě pro vás! Za sebe mohu Ďábelské ovoce jen a jen doporučit. Věřím, že nebudete litovat času stráveného čtením tohoto díla.

Komentáře (0)

Přidat komentář