Kronika a učebnice, 2in1

recenze

Umění klamu (2003) 5 z 5 / cousin
Umění klamu

Součástí trestu pro Kevina Mitnicka byl i zákaz zpeněžit svůj příběh, což byla asi nejlepší reklama a doporučení na cokoliv, bude-li na obálce jméno Kevin Mitnick. České vydání se uskutečnilo ve stejný rok jako americké, soudní promo zafungovalo skvěle. Pamatujete si ještě z té doby sdílené fotografie čehokoliv se žlutou samolepkou FREE KEVIN MITNICK? A "kingsize" obrázku bylo 800x600px.
Na hackování K. Mitnickovi stačila 486.
Vzhledem k výše uvedenému soudnímu omezení knihy nesměly obsahovat líčení skutků pro něž byl stíhán, což knize neubírá na čtivosti a staví jí mezi přední učebnice sociohackingu. Ve spojení s technickou počítačovou zdatností, se K. M. povedly kousky nad kterými možná dnešní čtenář bude lehce nesouhlasně vrtět hlavou.
Ale žádný strom neroste do nebe a FBI mělo dost času a i když se jí dlouhodobě lapit K.M. nedařilo, ... nebudu prozrazovat, jen odkáži na knihu "Kyberzloděj a samuraj."
V úvodu jsem pochválil tehdejší hbitost českého vydání, bohužel to nevydrželo, a tak kniha "Umění klamu," je zde Mitnickovou knihou jedinou.
R.I.P. rakovina slinivky je svině.
P.S. Představte si instituci, ve které se sbíhá několik národních databází. Instituce je po bezpečnostní stránce rozdělena hierarchicky, horizontálně i vertikálně. A pak tam posadí čtyřicet ženských. Píši to ze své tehdejší zkušenosti, před cca dvaceti lety. Studentská pečeť je universální trojan firewallem a antivirem nezastavitelný.

Komentáře (0)

Přidat komentář