Krásný a silný příběh plný humoru i temna

recenze

Spálené mosty (2022) 5 z 5 / Spuffy
Spálené mosty

Tato kniha je pro mě velkým překvapením tohoto roku. Sama jsem od ní vůbec nečekala, že ji slupnu jako malinu a budu milovat jak hlavní hrdiny, tak celou partu. Která se podle anotací k dalším dílům bude pěkně rozrůstat.
Ústřední dvojici zde tvoří Ella a Chess. Ona dostává kopačky od svého přítele, což si rozhodně nenechá líbit a kvůli tomu je pak vyhozena z baru. Naštvaná a zarmoucená bloumá ulicemi až naráží na dost opilou skupinku mužů. Snaha je zastrašit se jí úplně nedaří. Nakonec jí ale zachraňuje tajemný muž, který po incidentu a příjezdu jejího odvozu mizí.
Ovšem následný den se tajemný muž znovu objeví. Náhodou ho zahlédne při cestě z kavárny, a tak mu nabídne jako poděkování snídani, kterou původně kupovala pro jejich studijní skupinu ve škole. Asi jediné, nad čím jsem se možná lehce pozastavila bylo, že ho pozvala hned k sobě domů. Nezná ho, je cizí, ví jen že jí zachránil. Ale ona na mě působila celou dobu jako osoba, co se rozdá a pomůže, kdykoliv je třeba. A Chess viditelně potřeboval pomoc.
Pak už příběh běžel a nebylo nouze o komické pasáže u který jsem se jen culila a smála. On v ní provokoval tu sarkastickou a výbušnou část a také ukazoval, jak moc se ve svém předchozím vztahu ničila. Nechal za sebe rozhodovat a nikdy se neozvala.
Máte tu skupinku přátel. Ella a její dvě kamarádky jsou trochu ztřeštěné a někdy se díky tomu dostávají do malérů. Ale nešlo si je neoblíbit. Dál tu je i skupinka okolo Chesse, jeho velice úzké skupinku přátele tvoří hlavně nejlepší přítel Creed. Ten mu vždy kryje záda a je vidět, jak jsou si blízcí.
Mezi Chesem a Elle je pouto, které se táhne už od osudné noci, a postupně se mění v něco víc. Táhne je to k sobě a jiskří. Chess se ale tomu odmítá poddat. Jeho život není procházka růžovou zahradou a nechce Ellu stáhnout sebou. To by si nikdy neodpustil.
Jenže Ella ač jí to neustále opakuje, nevidí to velké nebezpečí číhající za jeho zády. A nakonec tomu podlehnou, ovšem co to způsobí a jaké to bude mít následky?

Komentáře (0)

Přidat komentář