Královna šťastných katastrof: Letní čtení jen tak pro radost a klid

recenze

Královna šťastných katastrof (2022) 3 z 5 / VasnivaCtenarka
Královna šťastných katastrof

Kate je majitelkou agentury organizující eventy na nejvyšší možné úrovni a nejlepší kamarádka Imani, která pracuje pro nakladatelství. Drake je věhlasný a vysoce uznávaný autor knižních bestsellerů s hororovou tématikou.

Drakeovi vychází nová kniha a Imani má za úkol připravit její křest. Jelikož ale organizátor křtu musel z osobních důvodů od této události odstoupit, Imani kontaktuje Kate a poprosí ji o pomoc. Katein diář ji ukázal, že v době, kdy se má křest konat, má volno, a tak na to kývla. Přijíždí tedy na schůzku k Drakeovi do jeho velkého viktoriánského domu a hned od začátku je jejich setkání jedna velká úsměvná katastrofa, při které nakonec Drake ztratí vědomí a Kate zůstanou oči pro pláč.

Ti dva nemají zkrátka na růžích ustláno a o tom, jak se bude jejich profesionální vztah vyvíjet, vám napsat nemůžu, protože bych vám tím odkryla až příliš.

Každý čtenář romantických knih ví, jak to celé nakonec dopadne. Jediné, co mohu prozradit je to, že ulehnout do hrobky v tak mladém věku je děsivé…


Kniha Královna šťastných katastrof není jedinou knihou, kterou Dylan Newtonová napsala. Avšak je to první kniha, která ji vyšla tady u nás. V knize je už ale uvedeno, že nás letos čeká ještě jedna její kniha, která nám představí příběh Imani a Drakeova bratra Zandera.

Co ke knize říci? Je to takové milé letní čtení. Typická romantika, která neurazí, ale že by nadchla, to také nemohu říct. Ale je to odlehčení čtení, které vás bude bavit. Myslím, že příběh jako takový je vtipný, ale nečekejte žádné extrémně promyšlené zvraty. Příběh se odehrává, občas tam je nějaká ta komplikace, občas se usmějete a občas se vám rozbuší srdce, milé dámy. Ale pozor, příběh nabízí romantickou zápletku, nikoliv erotickou, takže pokud jste zvyklé na peprnější literaturu, tak zde vás musím upozornit, že najdete opravdu pouze a jen romantiku… s jednou peprnější scénou.

Hlavní hrdinové jsou celkem hezky vykreslení. Kate i Drakea budete milovat. Jsou to milí lidé, žádní morousové, se srdcem na pravém místě a celou dobu při čtení si budete říkat… “Tak kdy se už ti dva konečně políbí?” Budete si muset chvilku počkat, než se ti dva osmělí. Ale osmělí se, nebojte se

Jak samotné prostředí, tak i situace uměla autorka moc hezky popsat. Zkrátka jste před očima viděli, jak se Kate šplhá po Drakeovi jako “pitomá koala po eukalyptusu”, jak se sama Kate vyjádřila.

Kniha má 23 kapitol a jeden Epilog, který krásně dokončí celý jejich příběh.

Kniha je to tedy nenáročná, spíše taková uvolněná, na pohodičku. Já jsem ji přečetla za dva dny a bylo to milé. Obecně bych ale řekla, že je to spíše pro méně náročné čtenáře, kteří hledají něco laskavého a nebudou od toho očekávat velké zvraty, velké vzrušení apt. Je to prostě jen další milý příběh, u kterého se tu a tam usmějete.

Komentáře (0)

Přidat komentář