Královna šťastných katastrof

Královna šťastných katastrof https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496309/bmid_kralovna-stastnych-katastrof-NH8-496309.jpg 4 64 24

Kate Sweetová se proslavila organizací perfektních svatebních obřadů. Teď má ale plnou hlavu jiných věcí – konkrétně toho, že její nejlepší kamarádka ji nějakým způsobem dokázala uvrtat do přípravy křtu nového románu oblíbeného autora hororů. A co teprve, když se s Drakem Matthewsem konečně potká a zjistí, jak je pohledný, přičemž se jí ho povede nechtěně zmrzačit! Její uspořádaný život se rychle mění v noční můru jako z jeho knih. A samotný Drake? Ten je sice ze slávy a pověsti „krále hrůzy“ zpruzený, ale jinak je to opravdu příjemný společník. Jenže na Kate – neohroženou vládkyni chaosu vyzbrojenou zabijáckými podpatky – ani na sílu jejích půvabů není připraven a jeho tvorbu to vyhodí z kursu směrem, který nikdo nečeká. Ať už vědomě nebo ne, společně mění pravidla hry. A vývoj téhle zápletky nejspíš překvapí každého… i je samotné. Vychází v překladu Radky Klimičkové.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Metafora
Originální název:

How Sweet It Is , 2021


více info...

Přidat komentář

NikM
20.02.2024 3 z 5

Napriek tomu, že kniha nebola najhoršia, akú som v tomto žánri čítala, tak nejak som čakala viac. Mnoho scén bolo veľmi prehnaných a teatrálnych, predovšetkým prvé stretnutie. Obe hlavné postavy boli relatívne sympatické, vadili mi ale zdĺhavé popisy (každý jeden outfit, ktorý majú postavy na sebe, je popísaný extrémne podrobne) a slow burn romantika bola naozaj slow...Snažila som sa u knihy vydržať, pretože som bola zvedavá, aký konflikt medzi postavami autorka vymyslela, ale keď už nejaký nastal, tak bol vyriešený rýchlosťou blesku. Do ďalšej knihy sa púšťat nebudem.

pip11
09.09.2023 5 z 5

Po knize jsem sáhla, protože slibovala slušnou dávku humoru. Rozhodně jsem nebyla zklamaná, seznámení a dožínky byly skvělé, a nejen ony. Vtip zde opravdu byl a dost jsem se nasmála. Byl to pěkný a neobvyklý příběh.


Aracely
31.07.2023 5 z 5

Moc se mi kniha líbila. Místy jsem plakala smíchy:-). Originální zápletka, musím říci i originální hlavní hrdinové.
Doufám, že vyjde i její pokračování... To má být o dalším z bratrů Matthewsových...

alnahu
28.02.2023 3 z 5

Odpočinková nenáročná kniha ke které mě nalákal název a obálka.Příběh zvláštní dvojice Kate organizátorky svatebních obřadů a spisovatele hororů Draka,kteří se náhodně setkají na křestu jeho knihy a zajiskří to mezi nimi,vzniknou z toho opravdu zajímavé zápletky. Za mě průměrná kniha.

cukrovka
22.01.2023 5 z 5

Příjemná romantická oddechovka. Příběh s předvídatelným dějem plný vtipu a jiskření mezi hlavními hrdiny. Dostala jsem přesně to, co jsem potřebovala - vtip a pohodu.

petulkapeta
10.01.2023 5 z 5

„Láska je pravděpodobně jediná věc na tyhle planetě, za kterou stojí bojovat. Kvůli který stojí za to o všechno přijít. Jsi blázen, jestli dovolíš pýše, aby jí stála v cestě.“

Tohle jsem nečekala, naprosto hodne vtipna kniha. Drake je autor hororu a Kate je skvělá v organizování svateb a jinych událostí. Je úžasné co vše se může přihodit při vydání nové knihy. A jestli vahate jestli číst tak neni nad čím.

Rosse
01.01.2023 4 z 5

Ačkoliv se jedná o klasickou romanťárnu plnou klišé, do nálady mi sedla perfektně. Kate i Drake byli skvělý. Pasovali k sobě jako dva dílky skládačky už od samotného začátku.

Jsem velkým fanouškem hororových knih, takže mě hodně potěšil fakt, že jeden z hlavních hrdinů byl právě autor hororů. Na druhé straně tu byla Kate, organizátorka svatebních obřadů - tuhle práci jsem vždycky obdivovala, takže jako hlavní postava pro mě byla Kate víc než zajímavá.

Pokud máte rádi vtipné romantické příběhy, určitě si nenechte tuto jednohubku ujít!

Linda007
27.11.2022 5 z 5

Knihy jsem se bála, protože má nízké hodnocení, ale byla moc fajn. Klidně si přečtu i druhý díl.

terryaknihy
09.11.2022 4 z 5

Ideální odpočinková kniha, která mě nalákala už hned od pohledu. Původně jsem neměla v plánu se do ní pustit, ale její hezké recenze mě nakonec nalomily :).
Ona dělá svatební obřady a on je spisovatel hororů. Příběh nám nabízí humorné části a milý romantický nádech. Jediným problém příběhu je, že podobných už člověk četl mraky, kór když jste milovník romantiky. Přesto si myslím, že knížka si své čtenáře rozhodně najde a já se párkrát dost zasmála :).

Hatshepsut
19.10.2022 4 z 5

Klidná romantická oddechovka s příjemnými hlavními postavami. Zajímavý přístup autora hororů ke své tvorbě, viz scéna v hrobce. :-)

Turante
08.10.2022 4 z 5

Moc pěkný, romantický, oddechový příběh. Četlo se to úplně samo, super humor, hlavní hrdinové byli sympatičtí, vše krásně plynulo. Rozhodně si chci přečíst i příběh její kamarádky a jeho bratra ;-)

alzbeta4340
22.09.2022 4 z 5

Kniha je sympatická už od prvního pohledu. Zajímavý název a obálka, kterou se nemusíte stydět vytáhnout v MHD. Líbilo se mi hlavně vykreslení všech postav, samozřejmě hlavně sympatické ústřední dvojice - organizátorky společenských akcí Kate a autora hororových knih Draka. Děj bohužel příliš originální není ("drama v závěru" jsem nedávno četla téměř totožné v jiné knize), ale několik povedených humorných scén se tady najde.
Tento román doporučuji jako odpočinkovou relaxační četbu.

evineckY
20.09.2022 5 z 5

Tato kniha je perfektní, hodně jsem se nasmála.
Kate je skvělá, ochotná, spolehlivá holka, brala bych ji za kamarádku a ne jeden chlap by byl šťastný, kdyby měl takovou po svém boku.
Drak (hi,hi) tak ten je určitě rád :-)

narisa
14.09.2022 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Byla to taková pozvolná romantika. Hlavně Draka jsem si moc oblíbila. Byl vážně zlatíčko. Ke Kate jsem si chvilku hledala cestu, ale i ona mi byla sympatická. Skvělá byla Drakeova rodina, ti břatři byli vážně super. Chvílemi jsem se i zasmála. Kniha mě také zaujala zajímavými a nevšedními nápada z oblasti hororů.
Opravdu příjemné čtení. Doporučuji.
Hodnotím 4,5*

Ralemo
13.09.2022 5 z 5

Příjemná, oddechová kniha s nevšedním příběhem. Příběh zaujme hlavními hrdiny- pořadatelka eventů a tajuplný hororový spisovatel. Zajímavá dvojice se postará o zapeklité zápletky a pár dramat. Hezké čtení, určitě doporučuji. :)

meda2007
09.09.2022 2 z 5

Nebyla to úplně nejhorší kniha kterou jsem četla, ale ani nejlepší. Takový průměr. Bylo super že krom romantiky tam byl i vtip a že to bylo ze světa " celebrit " a knih. To bych brala jako největší plus celé knihy. Je to taková ta kniha neurazí nenadchne. Tedy alespoň pro mě. Prostě letní oddechovka někam na dovolenou, kde nechci přemýšlet. Já sama bych si ji nevybrala. Proto jsem ráda že jsem ji dala v rámci knižní štafety.

ivetdos
30.08.2022 3 z 5

Nenáročná, romantická oddychovka, která sice neoplývá erotickými scénami, ale zato slowburn romantikou s dávkou humoru. Velké zvraty tu nečekejte, zato se tu objevují bizardní situace, které na mě byly občas “až moc” a hlavní hrdinka byla někdy příliš ulítlá :) Pokud ovšem hledáte lehkou oddechovku, s hrdinkou tak trochu jako z románů Jo Watson, chcete se pobavit a nevadí vám absurdní situace, mohla by se vám líbit. Znovu ji číst nejspíš nebudu, ale jako odpočinkovou knížku na dovolenou jsem si ji užila.

lena.o.knihach
12.08.2022 4 z 5

Kate Sweetová připravuje ty nejlepší svatební obřady. Jenže tentokrát musí uspořádat křest hororové knihy. A když potká samotného autora, Drakea Matthewse a zjistí, že svaly a pohlednou tvář nemá díky photoshopu, práce se začne krapet komplikovat.

Královna šťastných katastrof je další skvělá romantická knížka, která by vás nejenom v létě neměla minout. Zasmějete se u ní, je plná bizarních situací (seznámení hlavních postav, scéna, kdy Kate vleze do rakve a plno dalších) a náramně si u ní odpočinete.

Drakea a Kate jsem si oblíbila téměř ihned a pozadu nezůstávaly ani vedlejší postavy - Imani (nejlepší kamarádka Kate, která pracuje v nakladatelství) a Zander (jeden z bratrů slavného spisovatele). V českém překladu se dočkáme i jejich příběhu, na který se moc těším.

bookbug_cz
11.08.2022 3 z 5

Lehké romantické příběhy jsou pro letní měsíce jako stvořené. Knížka, kterou sbalíte s sebou na výlet, dovolenou, nebo jen tak doma na zahradu, by ale měla splňovat několik pravidel. Musí být lehce čtivá, romantická (ale ne příliš slaďoučká) a s miloučkým příběhem bez těžkých depresivních témat. Tak to mám ráda já.



Královna šťastných katastrof slibuje už svou obálkou správné odpočinkové čtení. Příběh se točí kolem života mladé Kate Sweetové, která se živí jako organizátorka naprosto famózních svatebních úřadů s tzv. mega momentem na konci. Svými eventy je již celkem známá a své povolání bere doslova jako poznání. Proto je občas nešťastná z reakcí jejich rodičů, kteří si ze své dcery přáli mít úspěšnou lékařku. V jednu chvíli jí ale z programu vypadne jedna velká zakázka a ona má tak čas vypomoci své přítelkyni, která pracuje ve vydavatelství a potřebuje zorganizovat velkolepé uvedení nové hororové knihy slavného spisovatele Draka Matthewse. A tak se vydává za ním do jeho sídla.

Příběh je protkán celou řadou vtipných momentů a zajímavých situací, u kterých jsem se opravdu ze srdce zasmála. Nicméně chemie mezi hlavními hrdiny byla trochu zvláštní. Prakticky od první minuty ze sebe byly paf, citový vývoj byl na mě až prudký, a to se tam ve výsledku nic extra nestalo.

Každopádně jako letní čtivo mohu doporučit, neboť stránky vám uběhnou opravdu rychle, udělá vám to dobro v duši a odpočinete si. Líbí se mi námět se spisovatelem hororových knih, dost to tu klišé romantickou stránku okořenilo.

Knižnítoulky
01.08.2022 3 z 5

Milá kniha na jedno přečtení, od které nečekáte, že vám něco dá navíc. Oba hrdinové byli příjemní, lehko jsem se s nimi zžila, s Drakeem víc. :-) Autorka má lehký a čtivý styl psaní a řádky rychle ubíhají.

Autorovy knížky

Dylan Newton
americká
2022  78%Královna šťastných katastrof

Kniha Královna šťastných katastrof je v

Právě čtených2x
Přečtených79x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených2x
Knihotéce100x
Chystám se číst51x
Chci si koupit9x
dalších seznamech2x