Korunní princezny

recenze

Korunní princezny (2023) 5 z 5 / _.about.books._
Korunní princezny

Miluju příběhy z prostředí království, takže už jen díky tomu bylo jasné, že si knížku potřebuju přečíst. Navíc anotace zní skvěle a o té obálce už ani nemluvím.. nádhera!
Prvních přibližně sto stránek jsem se nemohla moc začíst, chvíli to trvalo. Jakmile se ale stalo, nemohla jsem knihu odložit z rukou.
Knížka je psána dvěma autorkami a každá si vzala na starost jednu z princezen. Obě princezny jsem si zamilovala. Rose mi ze začátku moc nesedla, jak se ale postupně dozvídala pravdu a mohli jsme ji více poznat, byla mi více a více sympatičtější. Celkově na mě působila tak jako křehce, ale když šlo do tuhého, uměla a věděla, jak se zachovat. Wren mi přirostla k srdci asi trošku víc, možná i díky její romantické lince, která mě bavila více. Co měla na jazyku to řekla, sice toho dost pokazila, ale skvěle vpadla do role její sestry. V knize se také objevovalo spoustu dalších postav, z nichž jsem měla nejradši Celeste, Rose nejlepší kamarádku.
Autorky si skvěle poradily s propojením těch světů. Po kapitolách se střídal pohled vyprávění Wren a Rose. Kniha je psána v er formě, radši mám formu ich, děj je ale velmi čtivý, a tak jsem hltala stránku za stránkou a nijak to nevnímala. Vyskytuje se tu spoustu přímé řeči a asi i díky tomu mi to kolikrát připadalo, jako kdyby to vyprávěly samotné princezny.
Takový nejakčnější byl konec, který, jak se u série předpokládá, byl otevřený. Doufám v brzy přeložený druhý díl.
Všem milovníkům fantasy, romantiky a princezen hodně, hodně doporučuji, za mě zasloužený humbooktip! Jo a čtěte poděkování ;)
4,8/5
- moc děkuji za poskytnutí rc #humbook #humbookblogeri #spoluprace

Komentáře (0)

Přidat komentář